”En perfekt avslutning”

Foto: MATTIAS PERSSON/MOTORSPORT PUBLICATION
Felix Rosenqvist fick stå på pallen igen.
SPORTBLADET

Succé – igen. För andra helgen helgen i rad hoppade Felix Rosenqvist, 17, in i en internationell serie och presterade drömresultat. I Formula Palmer Audi på Snetterton i England blev det två segrar på tre lopp.

– Det var en perfekt avslutning på säsongen, säger Rosenqvist till Sportbladet.

Förra helgen hoppade Felix Rosenqvist in i Seat Leon Supercopa och tog en tredje- och en fjärdeplats på franska Dijon-Prenois. I helgen satte sig den svenske talangen i den brittiska klassen Formula Palmer Audi. Framgångarna blev ännu större. På tre lopp tog Felix Rosenqvist två segrar.

– Jag var förvånad när jag märkte hur bra det gick. Jag kvalade in som trea men jag såg att de andra inte låg på så jämna varvtider. Redan då visste jag att jag skulle ha ett lite bättre racetempo än de flesta.

Kom tillbaka

I första loppet var Felix Rosenqvist med i toppen när ledaren Paul Rees tog med sig honom av banan och loppet var över. Men Rosenqvist kom tillbaka och överraskade de flesta genom att vinna både lopp två och tre.

– Andra loppet var kaotiskt. Det smällde bakom mig redan i starten. Sedan körde vi bakom säkerhetsbilen i fyra fem varv. När omstarten gick smällde jag och en annan ihop och loppet bröts. Jag låg etta i omstarten och sedan var det ganska simpelt.

– Det tredje loppet startade jag som etta och körde bara runt och vann.

Du kunde inte fått en bättre avslutning på säsongen?

– Nej, efter att jag tog de två titlarna i Formel Renault kändes det väldigt bra. Och de två avslutningshelgerna kunde inte bli bättre. Det var väldigt bra för självförtroendet att visa att man är snabb i internationell konkurrens. Så det var en perfekt avslutning på säsongen.

F2 nära

Efter en framgångsrik säsong, där Rosenqvist vunnit både den svenska och nordiska upplagan av Formel Renault samt nu imponerat i två internationella klasser, är platsen i nästa års Formel 2 nära.

– Vi har en plats klar i Formel 2, bara vi kan få ihop sponsorpengar. Nu gäller det att få ihop pengarna under vintern. Jag hoppas att det ska gå. Jag har ändå presterat en del bra resultat under året.

När tror du att det är klart?

– Det kan vara i morgon eller om två månader. Ju snabbare desto bättre.

Kunskapsmässigt då. Vad har du lärt dig av att tävla internationellt?

– De två senaste helgerna har jag lärt mig massor. Konkurrensen i Sverige har inte varit lika stor. Internationellt är startfälten större och det är fler förare som är riktigt duktiga.

Du slog en del meriterade förare på Snetterton. Hur reagerade de?

– Vissa var tjuriga. Jag hade själv blivit tjurig om man leder ett mästerskap och någon annan är snabbare. Men det är inte mitt problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport