Dackarna chanslöst i toppmötet

Av: Lars Öhman

Publicerad:
Uppdaterad:
Tomasz Gollob, Västervik.
Foto: BILDBYRÅN (Arkiv)
Tomasz Gollob, Västervik.

Ett överlägset Västervik gjorde processen kort med gästande Dackarna. Kvällens toppmöte slutade 60–36.

– Västervik ser grymt starka ut. De är lite av favoriter nu, säger Dackarnas lagledare Daniel Nelson.

Det blev aldrig någon riktig nerv när tabelltvåan Dackarna, utan ryggskadade Andreas Jonsson, gästade trean Västervik på Sparbanken Arena. Hemmaförarna var alltför starka och radade upp femettor. 37–23 var ställningen i paus. Det prestigefyllda Smålandsderbyt slutade så småningom 60–36. I Västervik hette bästa poängplockarna Bjarne Pedersen och Tomasz Gapinski.

”En riktig svacka”

Dackarna saknade sitt starkaste kort och lagkapten Andreas Jonsson:

– Han kanske kan vara tillbaka om en vecka i Gislaved (mot Lejonen). Men även om han varit med ikväll tror jag inte att vi hade rått på Västervik. Vi är i en riktig svacka, flera förare är ur form nu. Jag lider med Fredrik Lindgren som har en otrolig otur med trasiga motorer och annat, säger Daniel Nelson till Sportbladet.

Om du blickar framåt några matcher. Hur långt når ni den här säsongen?

– Vi har flera ärrade killar i laget. När det väl hettar till kan vi gå långt. Målet är fortfarande SM-guld. Den kapaciteten finns. Men jag tycker nog att Västervik är lite av favoriter, det är ett genuint lag.

Oväntat tufft

Vetlanda hade oväntat tufft hemma mot Lejonen. I en tät uppgörelse kunde serieledande Elit Vetlanda avgå med segern, 50–46, inför 5 352 åskådare. Jason Crump poängbäst med 13 pinnar. Värst för kvällen var dock Lejonens Nicki Pedersen som noterade 14 poäng i sin comeback.

I Norrköping vann Vargarna mot Piraterna med 49–46. Wieslaw Jagus, Piraterna, fick föras till sjukhus med en befarad handfraktur efter en incident i det sjätte heatet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN