Hamilton i pole position

SPORTBLADET

VM-kampen lever.

Sebastian Vettel får en sista chans i Singapore.

– Det är en katastrof, säger Jenson Button.

För Brawns Jenson Button gick kvalet i Singapore riktigt dåligt, han försvann i Q2 och startar från plats 12. Hans teamkollega Rubens Barrichello som är tvåa i VM kraschade i slutet av kvalet, när det bara återstod 26 sekunder av Q3, och eftersom han redan bytt växellåda så startar han från plats tio, detta trots att han kvalade in som femma.

Perfekt utgångsläge

Det är ett perfekt utgångsläge för Sebastian Vettel som är trea i VM, tysken var näst snabbast efter McLaren-Mercedes Lewis Hamilton.

– Men det är lite frustrerande eftersom Sebastian var på väg mot en riktigt snabb tid när den röda flaggan kom, men startplats två och fyra för våra förare är bra, säger Red Bulls teamchef Christian Horner till RTL.

– Det är ett bra utgångsläge, men det är synd att Hamilton lyckades spara lite bensin på det som hände.

Röd flagg

Sebastian Vettel var nöjd, trots att han var på väg mot ett ännu snabbare varv på helt nya däck när den röda flaggan visades.

– Vem vet vad det kunde ha blivit... Mitt snabba varv var inte så avslappnat, jag hade slitna däck men det var tur att det var så snabbt som det var. Det är skönt att vara tillbaka i första startled och det är enormt viktigt att vara snabb i kvalet på en stadsbana. Vi får se hur det ser ut sedan när vikterna visas, men jag ser fram emot loppet, säger han till internationell media efter kvalet.

– Men det blir ett långt och tufft lopp det är hela 61 varv och det är riktigt varmt i cockpit. Men jag ser verkligen fram emot det.

”En katastrof”

Han har nu 26 poäng upp till VM-ledande Jenson Button när det nu återstår fyra lopp och för britten var kvalet en stor besvikelse.

Han hade problem med inställningarna och startar som 12:a i morgon.

– Bilen understyrde, jag sa till och vi fick till det, men vi prövade både med nya däck och med gamla däck och fick inte till balansen. Det var kört, säger Jenson Button till tyska RTL.

– Nu kan jag inte göra mycket på loppet, det blir väldigt svårt. Detta är en katastrof.

”Får fundera”

Han lät lita missnöjd när han pratade med brittiska BBC:

– Sett till mästerskapet var detta ingen bra dag, men vi får försöka att fundera ur hur vi ska lösa detta i morgon och jag hoppas att vi kan reparera det som går att reparera.

Nico Rosberg, Williams, startar som trea och Mark Webber, Red Bull som fyra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1