Sportbladet

”Folkfesten det bästa med Super Bowl”

SPORTBLADET

Lasse Anrell chattade med sportbladet.se:s läsare inför nattens drabbning

Lasse Anrell säger: Hej alla, nu är jag på plats och beredd på alla era frågor. Kom igen!

Albiin säger: Hur är stämingen där nere och vilka tror du vinner?

Lasse Anrell säger: Stämningen är fantastisk. Det är tio Pittsburghfans på en Arizona. Så jag är rädd att jag håller på att bli en grym Cardinals-fan...

mangon säger: Finns det någon från Europa som spelar i NFL?

Lasse Anrell säger: Det är väldigt ont om spelare från utanför USA överhuvudtaget här i NFL. Men glädjande nog är det faktiskt en kille från Australien som är med och spelar i finaen. Alltid nåt...

calle säger: Kan du ens något om Super Bowl och isåfall, vart kommer kunskapen? Google?

Lasse Anrell säger: Jag kan både väldigt lite och väldigt mycket. Jag är första hand här för att uppleva hur ett Super Bowl är. Och jag måste säga att bättre research får man väl leta efter. Men att läsa allt som skrivs här i tidningarna och allt som sägs i tv är en fantastisk grej. Det är lätt at bli en fan av amerikansk fotboll. Och i morse fick jag faktiskt beröm av Robert Sundberg, NFL–Expert i Viasat studion i ett mejl. Så det så!

nuffe säger: Kan du avslöja något om dina andra nio drömresor i år?

Lasse Anrell säger: Nej, det tänker jag inte göra. Det är min lilla hemlighet. Men håll med om att starten var bra. Har du några förslag?

johanna säger: hej! hur många människor i usa förväntas se finalen på tv?

Lasse Anrell säger: Strax under 100 miljoner. Det är nästan hälften. Det som gör den här sporthändelsen större än alla andra ihop som tv-grej är att kvinnor också tittar.

Per säger: Hej! Vilka artister uppträder i paus???

Lasse Anrell säger: En. Men den bästa. Det är Bruce Springsteen och han tänker vad jag förstår sluta med Born to run. Jag ryser redan...

calle säger: Tjena Lasse. Tror du den amerikanska fotbollen kommer slå igenom i Sverige nån gång och i så fall när?

Lasse Anrell säger: Tveksamt. Jag såg några matcher höromåret men då försökte alla göra touchdown hela tiden. Inget kul alls.

MrSunberg säger: På tv verkar d som om amerikaner ä mer på tex football för att äta å dricka än att se på själva matchen? Är det så tycker du?

Lasse Anrell säger: Nej, men det här är en enorm familjegrej. Gruppkänslan är en stor del av grejen. Lite som schlagerfestival i Sverige. 40 miojoner ton chips äts i kväll. Brrrr....

sektiona säger: Vem tror du blir kvällens MVP?

Lasse Anrell säger: Jag hoppas det blir Kurt Warner, Arizonas quarterback. Han är min man. Hans story är en av sportens mäsrkligaste. Dessutom sägs han vara en kanonkille.

Neta säger: var du på festen som var igår kväll?

Lasse Anrell säger: Jag var på en av alla fester, den i Super Bowl experience. Jag hade helkul. Sen åkte jag hem och skrev dagens krönika.

Pedro säger: Brukar du följa själva grundsäsongen?

Lasse Anrell säger: Så mycket jag hinner. och om inte min fru somnat i soffan så brukar man kunna sitta där och kolla på tv:n.

ioiugh säger: Hej Lasse, nämn det bästa resp. sämsta med och omrking Superbowl ?

Lasse Anrell säger: Det bästa är folkfesten och att det är så jävla stort. Det sämsta? Inget jag upptäckt än i alla fall. Men kom igen i natt så vet jag kanske.

Martin säger: Nfl i all ära har du kollat nån college match? inte lika kliniskt

Lasse Anrell säger: Kliniskt vet jag inte om jag skulle säga. Jag tycker det är makalöst vackert när det fungerar. Nästan sensuellt. Nån collegematch har jag aldrig sett tyvärr.

Knut säger: Hej Lasse! Hur tror du det kommer sig att svensk media skriver så lite om amerikansk fotboll i allmänhet och superbowl i synnerhet?

Lasse Anrell säger: Bra fråga, men det var just det jag tänkte att det skulle bli bättring på. Jag tycker att vi länge har missat hur stor den här sporten är.

AIP08 säger: Vad föredrar du till Super Bowlfest? Kycklingvingar eller hamburgare?

Lasse Anrell säger: Kycklingvingar självklart. Höromdagen var jag på en tävling och han som vann åt 209 stycken. Den killen mår inte bra fortfarande skulle jag gissa.

robban säger: Hej! Hur tror du att svenska mästarna stockholm mean machines står sig mot tex cardinals?

Lasse Anrell säger: Det vore som om jag skulle möta Evander Holyfield i en titelmatch i tungviktsboxning.

joppe säger: Vilket lag håller du på i hela NFL?

Lasse Anrell säger: Jag höll på Cowboys men nu har jag - som den vindflöjel jag är - blivit stor Arizona-supporter. Större underdogs har jag aldrig varit med om att följa.

Jöhännä säger: Hur är det med toaletter på den dära tillställningen? Min största skräck när jag ska någonstans är att där är för få toaletter, monster långa köer och riktigt snuskiga toaletter när man väl kommer in

Lasse Anrell säger: Ingen aning men en av enldningen till att Tampa får det här evenemanget igen - fjärde gången vill jag minnas - är väl att man har en av de bästa arenorna och inte bara att man bjuder mest pengar. HOPPAS jag i alla fall...

diddi säger: Går det att jämföra stämmningen med en match på söderstadion?

Lasse Anrell säger: Jag skulle nog tro det. Men det är klart; stämningen jämfört med Hammarby-Örgryte 2001 är väl tveksamt om de rår på. Eller min personliga favorit: Hammarby-Trelleborg från nån gång sent 90-tal i en avgörande nerflyttningsmatch om du minns?

Gobline säger: Tjänar NFL-spelarna lika äckligt mycket pengar som spelarna i NHL?

Lasse Anrell säger: Så klart de gör. NFL är en ohyggligt mycket rikare liga än NHL. OM NHL är äckliga så är NFL obscena.

Bullan säger: Kan man verkligen toppa super bowl? Ska ni inte lägga ner Glassresan efter detta?

Lasse Anrell säger: Hej, Bullan. Kul att du hör av dej. Klart jag kan toppa Super Bowl. Vad tror du om att åka på en fet basebollresa till New York? Hänger du med då?

Marco säger: Visst är det kul med en megafinal, men vore det inte mer rättvist om det var bäst av 5 eller 7 matcher som i de andra Amerikanska lagsporterna?

Lasse Anrell säger: Rättvist och - mycket tristare. Jag älskar när allt avgörs vid ett enda tillfälle. Det är det som är stor klassisk idrott. Allt annat är cashflow.

Frida säger: Vad ska man utbrista under matchen om man (som jag...) inte har en aning om vad Superbowl är och ändå vill verka smart och påläst?

Lasse Anrell säger: Bra fråga. Skrik INTERCEPTION. Det brukar jag göra.

adin säger: Hur mycket kostar en biljett till superbowl

Lasse Anrell säger: Från 800 dollar och uppåt. På svartabörsen kostar de billigaste 1400 dollar.

AIP08 säger: Vad väljer du? SuperBowl eller avgörande matchen mellan NY Yankees och Boston Red Sox på fenway park

Lasse Anrell säger: Super bowl. Utan tvekan. Avgörande matcher är magiskt men en enda gigantisk tillställning är ännu större. Nu tackar jag för mej eftersom bussen till arenan går om tio minuter. Måste snygga till mig. Missa inte tv-sändningen på TV6 ikväll. Born to run Springsteen. Det sägs att Barack Obama kommer också...

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet