F1-kraschen: Massa nedsövd i 48 timmar

SPORTBLADET

Men Ferraris Felipe Massa fick träffa familjen i dag

På söndagen hjärnröntgades F1-stjärnan Felipe Massa, 28. Resultaten var positiva.

– Men han är fortfarande i ett livshotande tillstånd, vad som händer framöver kan vi inte säga, säger chefsläkaren Peter Bazso enligt AP.

Foto: EPA/Scanpix
Felipe Massa efter kraschen i kvalet till Ungerns GP i lördags.

Livshotande, men stabilt. Det är så läkarna på militärsjukhuset AEK i Budapest beskriver Felipe Massas tillstånd efter kraschen i kvalet till Ungerns GP i lördags. På lördagskvällen opererades han – och på söndagen var det dags för hjärnröntgen. Enligt läkarna var resultaten positiva, man kunde varken hitta några blödningar eller någon skada på hjärnan.

Fick träffa familjen på söndagen

– Han är fortfarande i ett livshotande tillstånd. Vad som händer framöver kan vi inte säga. Det är säkrast att hålla en patient nedsövd i 48 timmar, säger läkaren Peter Bazso.

På söndagen väcktes dock Massa en kort stund för att kunna träffa sin gravida hustru Rafael, som alltid är med på tävlingarna. Den behandlande läkaren säger till Motorsporttotal att Felipe Massa har den typen av skador som man kan förvänta sig efter en sådan olycka, men att han har i alla fall klarat sig utan nervskador.

Eftersom behandlingen befinner sig i en "akut fas" kommer Massa nu ligga nedsövd till tisdag.

En utredning är tillsatt

På söndagen tillsatte Internationella Bilsportsförbundet, Fia, en utredning för att reda ut kraschen och ta reda på om säkerheten ytterligare kan förbättras. Felipe Massa fick en lös fjäder rakt på hjälmen när han åkte i 290 km/h och slogs medvetslös för ett kort tag. Fjädern tros ha kommit från Rubens Barrichellos bil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport