Friidrott

Nu är Kajsa redo för comeback - hoppar i Europacupen nästa helg

SPORTBLADET

Nu är det klart.

Nästa helg gör höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist comeback på allvar.

Hon väntas ställa upp i Europacupen i Gävle.

Kajsa Bergqvist har fortfarande inte lämnat definitivt besked åt förbundskapten Thomas Engdahl, men enligt Dagens Nyheter kommer hon att tacka ja - förutsatt att inte några komplikationer tillstöter under veckan.

I så fall blir det hennes riktiga återkomst till de stora arenorna.

Kajsa Bergqvist gjorde hemlig minicomeback för snart två veckor sedan - inför 50 åskådare - i spanska Malaga och det var en premiär med mersmak.

Hon hoppade sensationella 2,00 m vid en lokal friidrottstävling arrangerad av andalusiska friidrottsförbundet.

- Jag var själv förvånad att det gick så pass lätt. Tekniken stämde inte alls, men jag hade så otroligt tryck i benen att det gick bra ändå, sa hon till Sportbladet efteråt.

Slet av hälsenan

Förra gången Kajsa gjorde comeback var inför öppen ridå i Båstad, men den slutade i smärta och tårar. Kajsa slet av hälsenan och drömmen om ett OS-guld i Aten stannade vid just en dröm.

Hennes väg tillbaka har varit lång och mödosam, men nu ser det ut som om Kajsa Bergqvist lagt den tuffa tiden bakom sig och återigen kan börja satsa mot toppen.

Hennes tvåmetershopp i Malaga var inte bara en lyckad dag på jobbet. Nej, det gjorde också Kajsa Bergqvist till nummer ett på världsbästalistan.

Det kommer mera.

Patrik Thornéus

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott