Alldeles för få matcher, Tv3

I ett land

SPORTBLADET

inte långt härifrån pågår ett VM. Ishockey-VM i Lettland, kan jag berätta för er som har missat det. TV3 har nämligen gjort ett kanonjobb – med att få ishockey-VM att i stort sett försvinna för oss som inte har Viasat-kanalerna.

Jag som verkligen sett fram emot att slaviskt följa VM. Och då inte bara Tre Kronor.

Nu, genom en snabb överslagsräkning, inser jag att åtta ynka matcher är allt jag kommer få se. Tar sig Sverige vidare till slutspel blir det i och för sig fler, men det räcker inte för mig.

Ishockey-VM som för de allra flesta känts kallare än iskallt och lite fel i tiden har nu gjorts ännu oviktigare eftersom det inte får ta något större utrymme i TV3:s tablå.

Trist, för en hockeyälskare som jag.

Det kanske var

tur att det inte blev någon ishockey för mig i går. För söndagen var så späckad av fotboll att det inte fanns tid för något annat. Nu kunde jag ägna hela dagen och kvällen åt fotboll – utan att något annat pockade på min uppmärksamhet.

Det satte igång

redan vid lunchtid. Damernas VM-kval mot Portugal blev startskottet för en riktig känslokavalkad.

Den första känslan var inte den starkaste. Mest ett; jaha. Visst. Sverige vann matchen, men ändå kände jag inte mer än ett jaha.

Sen var det bara att sitta ner och sig svepas med av känslorna.

Jag gladdes något

oerhört med Zlatan. Äntligen! Första målet sedan februari. Jag har en känsla av att han var mer lättad över målet än vad hans ansikte visade. Av någon anledning vill jag att det ska gå bra för honom. Inte bara för att det bådar gott inför VM i sommar.

Jag led med

Andreas Johansson. Hans inhopp för Wigan mot Arsenal är väl så nära en total flopp man kan komma. Stackars människa. Men han verkade ta det bra, eller så var han chockad.

Jag njöt av

bilderna från Arsenal – Wigan-matchen där ett publikhav randat i rött och vitt tog ett värdigt farväl av trotjänaren Highbury. Härliga scener.

Jag grämde mig

över allt jag missade. Värst var det att inte få se ”Mer än bara fotboll” i SVT2. Men i går var det omöjligt att hinna se allt.

Emma Suslin