”Det är ljumsken”

SPORTBLADET

Foppa klev av dagens träning – OS i fara trots allt

1 av 2 | Foto: Deppigt. Peter Forsberg lämnde tisdagens träning efter att på nytt ha känt av sin ömmande ljumske. ”Det är frustrerande", säger Foppa till Philadelphia Inquirer.

PHILADELPHIA/STOCKHOLM.

Peter Forsberg hade precis givit klartecken för spel i Turin – då kommer nya rapporter från USA.

Foppa tvingades kliva av dagens träning och nu är OS trots allt är i fara.

– Det känns inte bra, säger en bedrövad Foppa till sportbladet.se

Efter att ha tränat på is i fem dagar och precis gett alla svenska hockeytfans glädjebeskedet att OS inte var i fara och att mötet mot New York Islanders på onsdag skulle bli en efterlängtad comeback-match kom på tisdagskvällen svensk tid nya, mörka rapporter från Flyers träningsanläggning.

Redan efter 30 minuter klev Forsberg av isen.

- Då började det göra ont igen. Det är konstigt eftersom jag inte känt något tidigare, men det här var första gången jag gick för fullt tillsammans med laget, säger den svenska superstjärnan till sportbladet.se

Och du spelar inte i morgon?

- Nej, det är utesluet som det känns just nu.

Fredag är nästa match mot Washington

- Det är tveksamt.

OS?

- Vi får se, men det är inte bra.

Forsberg har den senaste tiden satts under stor press från Flyers klubbledning där ordföranden Ed Snider tydligt deklarerat att han vill att Foppa helt skippar OS för att få tid att rehabilitera sin ljumskskada ordentligt.

– Vi får se hur det känns på fredag. Det är ett svårt beslut att säga nej. Jag tänker inte stressa fram ett beslut, säger Forsberg till Philadelphia Inquirer.

Utvecklingen för Forsberg är skrämmande lik scenariot inför OS i Salt Lake City 2002, där Foppa i sista stund tvingades lämna återbud.

För den svenska lagledningen kommer de nya uppgifterna i sämsta tänkbara läge.

– Om han inte är helt frisk till OS så måste vi nog plocka in någon annan, säger lagledaren Mats Näslund till SVT.

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson hade i kväll telefonkontakt med Forsberg.

– Han och Bengt-Åke kom överens om att Peter skulle göra en ny test under onsdagen och därefter skulle de ha en ny kontakt, säger Svenska ishockeyförbundets presschef Mats Olsson till TT.

Läs också:

Mats Wennerholm, Anders Burström