Motorsport

Everts vann inför storpublik

SPORTBLADET

Världens bäste motocrossförare imponerar

Uddevalla (TT)

Stefan Everts fortsatte sin segerparad då motocrossens VM-serie kom till Uddevalla och visade på nytt att han är världens bäste motocrossförare genom tiderna.

Efter två planenliga heatsegrar i Uddevalla är belgarens facit nu 16 heatsegrar av 18 möjliga under MX1-säsongen.

34-årige Everts är efter nio VM-guld nu ute på sin avslutningssväng i VM-cirkusen och det blir en sväng som kommer sluta med ytterligare en världsmästartitel.

Redan inför helgens deltävling, som avgjordes inför drygt 25000 åskådarna på Glimmingen Motorstadion utanför Uddevalla, hade nämligen belgaren en ledning på 99 poäng i sammandraget. En överlägsenhet som åskådliggjordes på bästa sätt redan i första heatet då han ledde från start till mål.

Visade vem som är bäst

Då blev det desto jämnare och mer spännande i det andra heatet då Everts efter en mindre bra start inte var bättre än sexa efter de två första varven. Men heatet blev också ett stort bevis för vem som är bäst på att köra motocross då han sakta men säkert körde upp sig genom fältet och på det sista varvet även kunde ta sig förbi sin landsman Steve Ramon och vinna.

– Underbart med två heatsegrar till. Men faktum är att jag, trots den dåliga starten, aldrig var särskilt orolig under det andra racet. Jag visste att jag har kapaciteten att komma i kapp och förbi. Fast det var väldigt tätt denna gången, sade Everts och log.

Damerna en ljuspunkt

Då de svenska herrarnas VM-helg på hemmaplan blev mycket mörk, bland annat blev Jonny Lindhes facit en 18:e plats och en brytning i MX1, var det istället tjejerna som fick stå för ljuspunkterna. Hemmaåkaren från BMK Uddevalla, Elin Mann, fick nämligen äntligen till det och lyckades för första gången i karriären ta sig upp på pallen efter två fjärdeplatser. Vann gjorde Katherine Prumm, Nya Zeeland, som även blev världsmästarinna.

– Helt underbart. Jag har hela tiden hamnat fyra–femma på deltävlingarna så att ta steget upp var en perfekt avslutning på säsongen, jublade Mann, som slutade fyra i VM-tabellen.

TT

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport