Sportbladet

Lång väntan - snabbt avgörande för Johansson

SPORTBLADET

Vidare efter tre raka set

Väntan blev lång, väl ute på tennisbanan gick det desto snabbare för Thomas Johansson.

Efter seger i tre raka set (6-3, 6-2, 6-2) mot tjecken Bohdan Ulihrach är nu Johansson klar för andra omgången i Wimbledon.

För på samma bana som Johansson skulle spela avgjordes först en femsetsmaraton mellan Ivo Karlovic och Daniele Bracciali, därefter en segsliten historia mellan Amanda Janes, Storbritannien och Sesil Karatancheva, Bulgarien.

- Jag har nog aldrig varit med om att det gått så lång tid innan jag fick spela. Jag tror att jag värmde upp 17 gånger. Det var skönt att det inte blev fyra eller fem set för min egen del, sade Johansson.

I stället blev det tre väldigt komfortabla set när Ulihrach var halvskadad och han själv var i fysisk toppform.

- Jag kände mig jättebra, rörde mig bättre än jag vågat att hoppas på. Jag har fått behandling för lårskadan varje dag, sade han.

För Johansson väntar nu närmast rumänen Andrei Pavel, förra året rankad så högt som 13:e i världen, men som under 2005 haft stora problem. Dessutom är gräs inget favoritunderlag för rumänen.

Seger även där så väntar garanterat nu i n t e förre världstvåan Tommy Haas. Tysken som var 19:e seedad i turneringen trampade snett på en boll under uppvärmningen och fick bryta sin match mot Janko Tipsarevic, Serbien-Montenegro.

Tobias Österberg/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet