Dagen då Eskelinen blev reporter...

SPORTBLADET

Vm-rapport måndag – exklusiv rapport från Niklas Jihde

Det känns som om man är 14 år igen – livet för tillfället består enbart av lek.

Vi fick njuta av vår premiärseger mot Danmark med en härlig sovmorgon fram till 09.00, min rumskamrat Hellgård, som är mycket äldre än mig (he-he), behöver sömnen.

Så jag fick ligga och kolla i taket en bra stund innan ”björnen från Hisingen” vaknade upp...

Efter frukost på slottet – ja, vi bor faktiskt på ett slott – så började den vanliga splittringen i gruppen, en del kryp ner i sängen igen, en del stack direkt till det lilla pingisrummet och vissa ville testa bollkänslan med lite biljard. Eftersom Skåne har visat upp sig från sin tråkigaste sida under tiden vi har varit här, det har regnat så mycket att man bara vänta på att vi ska flyta över till Danmark, så valde jag och ”Hellas” att krypa ner och slöa till en film.

Dagens första garv bjöd sedan VM-debutanten från Warberg, Kimmo Eskelinen, på.

Han ringde upp den rutinerade Jönköpingsbacken, Jacob Olofsson, och presenterade sig som en journalist från en innebandytidning. Jacob som inte skulle spela kvällens match, la på sin mediaröst och snackade visst fram lite härliga klyschor. Underbart att den nya generationens stjärnor vågar ta för sig.

Lagets sjukgymnast tog sedan med oss på en härlig joggingrunda ner mot Öresund, det blåste så mycket att vi i det tyngre gardet fick stå upp för de lite mindre gubbarna. Daniel Marklund, som till vardags är pokerproffs, ogillar starkt dessa morgonträningar och hans löpsteg såg ut som en 75-årings, åtta timmar senare flög han fram på innebandyplan. Marklund är ett bevis på att allt handlar om motivation.

Men livet under den här VM-veckan är inte alltid som livet var när man var yngre och sprang runt och lekte på fritidsgården. Kvällens viktigaste händelse var förstås matchen mot Norge. Färden mellan Vårat Slott och hallen var dock lite märklig – för när vi kom gående till bussen, snyggt uppklädda i våra kostymer, så stod det en vanlig lokaltrafiksbuss och väntade på oss!

Som tur var behövde ingen betala för resan, men konstigt kändes det.

Matchen startade tufft för oss, Norge stred tappert och vi ledde endast med 2–0 en bit in på den andra perioden. Då tog en norrman en fem minuters utvisning, vilket ledde till att vi bombade in sju mål och så var seger nummer 31 i följd ett faktum.

Skönt att se var min klubbkamrat från AIK, Conny Vesterlund, som gjorde debut och noterades för tre mål. Matchens lirare var dock min rumskamrat, Anders Hellgård. Innebandyns Ronaldinho sprang runt med ett leende och gjorde lite vad han ville på plan.

Jag och Martin Olofsson behövde bara sätta ner bladen för att sätta dit några kassar.

I morgon är det vilodag för oss. Vi ska på utflykt till Köpenhamn, vi flyr all uppståndelse här i Skåne och gömmer sig en stund i Danmark.

Niklas Jidhe ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy