Sportbladet

Stefan Holm missar hemmapremiären

SPORTBLADET

Känner av sin gamla lårskada

Stefan Holm fick avbryta sin träning efter att ha känt av sin gamla lårskada. Och nu missar han hemmapremiären i Kil på söndag.

– Det är aldrig roligt att missa en premiär och på hemmaplan dessutom. Jag hade sett fram emot att komma igång och tävla, säger han till sportbladet.se.

Det var under träning på onsdagskvällen som Stefan, 29, plötsligt kände hur det började strama i vänstra låret igen. På samma sätt som när han skadade sig i Tyskland i vintras.

– Det var kallt ute och jag har hoppat väldigt mycket på senare tid. Det känns som att ärret i muskeln inte är riktigt läkt, säger Stefan Holm bedrövat.

”Bara” en känning...

Men, känningen är just bara en känning. Enligt Stefan Holm, som undersöktes grundligt av sjukgymnasten Inger Karlsson på torsdagsförmiddagen, är det som hänt inte att betrakta som en skada.

– Nej, jag har beslutat att vila några dagar och ställa in tävlingen, men det är för säkerhets skull. Den här säsongen är för viktig att missa på grund av en skada som jag fortfarande har chansen att undvika, säger han till sportbladet.se.

Flera svenskar skadade

Nu blir Stefan Holms premiär istället i Grand Prix i Aten den 14 juni.

– Det ser jag fram emot, säger han.

Stefan är den senaste i en lång rad av skadedrabbade svenska friidrottsstjärnor. Carolina Klüft skadade sin hand lindrigt i igår, Kirsten Belin lider av en stressfraktur i foten, Staffan Strand har också fotproblem, Christian Olsson opererade sin skadade fot i mars och riskerar hela säsongen, Patrik Kristiansson har problem med sin ljumskar och Kajsa Bergqvist sliter för att komma tillbaka efter sin hälsensskada.

I toppform styrkemässigt

Bortsett från eländet med lårmuskeln så har Stefan Holm haft en bra träningsperiod.

– Jag hade hoppats kunna vara uppe på lite högre höjder, men styrkemässigt är jag i toppform. Nu ska bara den här känningen lägga sig och tävlandet komma igång, säger han till sportbladet.se.

Robert Triches

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet