Första matchen i NFL efter Trumps utspel

SPORTBLADET

Alldeles nyss inleddes matchen New Orleans Saints mot Miami Dolphins i proffsligan NFL.

Det är första matchen sedan Trump rasade mot spelare som går ned på knä under nationalsången.

Men trots presidentens kritik fortsätter flera spelare sin tysta protest.

Tre spelare i Dolphins gick i dag ned på knä under nationalsången.

1 av 2 | Foto: PAUL CHILDS / Reuters
Miami Dolphins spelare går ned på knä inför söndagens match.

Efter förra omgången i den amerikanska fotbollens proffsliga NFL rasade president Trump mot de spelare som valde att gå ned på knä under nationalsången.

”Det är väldigt viktigt att spelarna står i morgon när nationalsången spelas. Respektera vår flagga och vårt land”, twittrade Trump i går.

Tre gick ned på knä

Efter den förra omgången gav han spelarna fula tillmälen och tyckte att de som gick ned på knä skulle få sparken från sina klubbar.

"Det har inget med ras att göra. Det handlar om respekt för landet, flaggan och nationalsången. NFL måste respektera det!", skrev han på Twitter.

Alldeles nyss startade den fjärde omgångens första match och liksom föregående omgångar gick några ned på knä under nationalsången. Saints spelare stod och höll varandra i armkrok. I Dolphins gick tre spelare ned på knä under nationalsången.

Saints-Dolphins spelas i London på Wembley.

Senare i kväll väntar flera andra matcher.

Stark kritik mot Trump

Trumps utspel under förra omgången möttes av stark kritik av såväl spelare som ägare. Även gamla spelare

Tom Brady, quarterback i New England, femfaldig Super Bowl-mästare och den största stjärnan i NFL, gick ut och kritiserade Donald Trump.

– Ja, jag håller verkligen inte med om vad han sagt. Jag tycker bara det skapar splittring, sa Brady i en radiointervju.

Trump är även i konflikt med flera av USA:s största basketstjärnor. Detta sedan Stephen Curry, stjärna i NBA:s mästarlag Golden State nobbat Trumps inbjudan till Vita huset.

Trump drog då tillbaka sin traditionsenliga inbjudan till mästarlaget, ett beteende som fick stark kritik från en av ligans största stjärnor, LeBron James i Cleveland.

Donald Trump har ännu inte kommenterat spelarna i Miami Dolphins. Han tweetade i stället nyss om Nordkoreas Kim Jong-Un som han kallade ”Little Rocket man”.

Därför bråkar Trump och amerikanska idrottsstjärnor 00:58

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM