Curry briljerade i semifinalinledningen

Nio poäng av Jonas Jerebko

avSportbladet.se, TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Jeff Chiu/AP/TT
Golden States svenske spelare Jonas Jerebko gjorde nio poäng mot Portland.

Stephen Curry och Klay Thompson dominerade som väntat när mästarna Golden State tog emot Portland i det första semifinalsmötet i NBA-slutspelet.

Matchen slutade 116–94 – duon Curry-Klay gjorde 62 av vinnarlagets poäng.

– Jag är redo när tränaren säger mitt namn. Det är de här matcherna som du vill spela, säger Jonas Jerebko, som gjorde nio poäng i matchen.

Portland, det på papperet sämre laget, hängde med bra i första perioden.

Men efter halva andra perioden kopplade mästarlaget grepp om matchen – med hjälp av svenske Jonas Jerebko.

Ställningen var 34–32 till hemmalaget när Jerebko satte en trea och utökade ledningen till 37–32. Den offensiven fortsatte och med hjälp av Jerebko utökades ledningen igen, till 39–32. Sedan kom en trea av Curry och efter det ytterligare poäng av Jerebko och Golden States ledning var på bara några minuter utökad till 44–32.

Jerebko spelade förhållandevis mycket, nära 15 minuter, och gjorde totalt nio poäng. Han noteras även för fem returer och två assist.

– Jag är redo när tränaren säger mitt namn. Det är de här matcherna som du vill spela. Jag kommer fortsätta träna hårt och vara redo för nästa match och så får vi se vad som händer. Det som händer händer, det är tränarens val, säger svensken efter matchen.

Golden State-spelaren Shaun Livingston hyllade Jonas Jerebko och de andra reserverna – som imponerade i första semifinalen.

– Det var en möjlighet att tysta kritikerna. Mer än något annat bevisar de för sig själva att de kan vara en del av någonting stort och producerar ute på banan, säger Livingston på presskonferensen.

Durant skadad

Semifinalserien inleddes för Golden States del utan stjärnspelaren Kevin Durant som har skadat vaden. Durant kommer troligtvis även att stå över nästa möte med Portland, natten mot fredag svensk tid.

Men av nattens möte att döma klarar sig mästarna fint utan Durant. Lagets andra storstjärna Stephen Curry satte 36 poäng, varav nio treor.

Semifinalserien betyder också något extra för Curry då han ställs mot lillebror Seth som spelar för Portland.

– Det tänds en extra gnista när man möter sin bror på planen, säger Stephen Curry på presskonferensen efter matchen.

Svårast för mamma

Men svårast tror Curry att det är för föräldrarna. Skämtsamt beskriver han hur de singlar slant om vilken son de ska heja på.

– Men de kan inte hålla sig och applåderar så fort någon av oss gör något bra.

– Fast de måste skärpa sig. Jag frågade min mamma "vem håller du på?" när jag såg henne stå och heja i helt klädd i Portlandkläder. Det är bara konstigt.

Men säger Curry, slutspelet kommer att bli något att minnas för familjen – hur det än slutar.

Den andra semifinalsserien, mellan Milwaukee och Toronto, inleds natten mot torsdag svensk tid.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM