Therese Johaug

Johaug bröt förbudet – donerar 15 000 kronor

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Therese Johaug och hennes sambo Nils Jakob Hoff bröt av misstag mot det norska stugförbudet.

Paret ber om ursäkt och donerar 15 000 kronor till välgörande ändamål.

– Det här är mitt rabalder, skriver Hoff till VG.

19 mars införde Norge ett sorts ingrepp på den egna folksjälen. För att bromsa coronaspridningen tilläts inte längre invånarna göra ”hytteturer”, alltså övernatta i sina stugor på landet i en annan kommun.

Fyra dagar innan förbudet trädde i kraft ansökte Nils Jakob Hoff, läkare och Therese Johaugs sambo, om tillstånd att ändå vistas i parets stuga i Sjusjöen.

Ett problem bara. Hoff ansökte till Lillehammer, men stugan tillhör Ringsaker.

I tisdags, 31 mars, fick han sitt misstag påtalat och bedyrade att allt varit ett misstag. Som en del av sin ursäkt donerar paret 15 000 kronor till Röda korset.

Nils Jakob Hoff och Therese Johaug.

”Handlar inte om skidstjärna”

– Vi har handlat i god tro och det var aldrig vår intention att inte bidra till allas gemensamma bästa, skriver Hoff i ett mejl till VG.

Skidåkaren Johaug var visserligen med honom i stugan och bröt därmed likafullt mot reglerna, men Nils Jakob Hoff påpekar att misstaget varit hans.

– Det är jag som jobbar som läkare i Lillehammer, det är jag som ansökte om att få bo i stugan, det är jag som bad henne komma upp för att hjälpa mig och det var jag som sa att allt var okej. Hon är självklart en självständig människa, i stånd att fatta egna beslut, och redo att ta eventuella straff, men det här ärendet handlar om en läkare och hans sambo, inte om en skidstjärna på stugsemester, skriver han.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hans Fahlén ber om ursäkt efter märkliga OS-bilderna i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Therese Johaug

Längdskidor