Hanna Falk missar skidsäsongen: ”Hjälp av en diskoperation”

Här kommer ett tungt avbräck för skidlandslaget.

Hanna Falk, 30, är skadad och missar hela säsongen.

– När saker och ting ställs på sin spets gäller det att vara skärpt, växa och plocka fram sitt riktiga jag!, skriver svenskan på Instagram.

Skidsäsongen närmar sig med storsteg, och om cirka en månad väntas Världscupspremiär.

Men redan nu kommer ett tungt skadebesked för skidlandslaget.

”Haft ryggbesvär”

Hanna Falk är skadad och missar hela säsongen.

– Hanna har under ett par års tid till och från haft ryggbesvär i en grad som kunnat hanteras och hon har kunnat vara högpresterande. Nu har hon dock kommit till ett läge då vi bedömer att hon är bäst hjälpt av en diskoperation, vilket planeras ske inom 1–2 månader. Under denna säsong kommer Hanna till stor del få fokusera på rehabiliteringsträning, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Hanna Falk har haft återkommande problem med ryggen.
Hanna Falk har haft återkommande problem med ryggen.

Falk skriver på Instagram att hon har haft ryggont i ett par år och att hon fått det bekräftat att de berodde på ett diskbråck och en utsliten disk.

– Framöver väntar operation och rehab några månader. Det känns tråkigt såklart men jag är motiverad till att göra rätt saker framöver och komma tillbaka starkare i livet och i skidåkningen. Att ha bra folk runtomkring sig betyder allt just nu, när saker och ting ställs på sin spets gäller det att vara skärpt, växa och plocka fram sitt riktiga jag!, skriver skidstjärnan på Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.