Samuelsson om razzian: ”Vet om hans historia”

ANTHOLZ/STOCKHOLM. På lördagsmorgonen gjorde italiensk polis razzia på Alexander Loginovs hotellrum.

Timmarna efter åkte ryssen in som fyra under herrarnas VM-stafett.

– Det är inget annorlunda mot hur det har känts tidigare, vi vet om hans historia, säger Sebastian Samuelsson.

Den tidigare dopningsdömde skidskytten ska ha fått dator, mobiltelefon och personliga tillhörigheter beslagtagna i den razzia som ägde rum i förmiddags. Anledningen är misstankar om "upprepade överträdelser av dopningsregler", enligt flera medier. Även Loginovs tränare Alexander Kasperovitsj hotellrum genomsöktes av polis.

– Jag läste om det i morse när jag vaknade. Man blir ledsen, besviken och arg. Det är tråkigt. Hoppas bara att om det nu är så att italiensk polis letar efter någonting, att man i sådana fall kan skipa lite rättvisa i det här, säger Sebastian Samuelsson.

Loginov fanns med i det ryska stafettlaget där han körde sista sträckan och åkte in som fyra.

Hur var det att stå på startlinjen med honom?

– Inget annorlunda mot hur det har känts tidigare. Vi vet om hans historia, säger Samuelsson.

Burop riktades mot Loginov

Samuelsson körde Sveriges sista sträcka och var därmed på banan samtidigt som Loginov. I SVT:s sändning uppmärksammades det att burop från publiken riktades mot Loginov. Något Samuelsson har lagt märke till.

– Uppfattade det tidigare under mästerskapet. Kan inte vara kul att vara honom just nu. Samtidigt så har han bara sig själv att skylla, säger svensken.

Gör publiken rätt?

– Jag tycker att alla har rätt att reagera som man vill och jag förstår dem. Det gör vi aktiva också på ett sätt.

”Nu startar snacket”

Mona Brorsson:

– Det är tråkigt att det händer under ett VM för det förstör stämningen lite och tar bort fokus från prestationerna. Nu startar snacket om de är rena eller inte igen. Man får bara avvakta och se vad de kommer fram till.

Att den italienska polisen agerar i dopningsfrågor är något Brorsson tycker är positivt.

– Egentligen tycker jag att det är bra att Italien har en sådan lagstiftning som gör att de kan göra det. Det är kanske därför det händer här och nu för att de har möjlighet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.