David Gillek

David Gillek tillbaka: Har varit heta bataljer

avKristoffer Bergström

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

David Gillek gick från tränare i Mullsjö till spelare i rivalen Växjö.

Nu motiverar 36-åringen den kontroversiella flytten – och hur en comebackande pensionär ska kunna hävda sig i högsta serien.

– Hoppas det inte ser allt för jävligt ut därute, säger han till SSL Play.

På våren 2018 slutade David Gillek med innebandy och blev sedermera tränare i sin moderklubb Mullsjö AIS. Därför var P4 Kronobergs nyhet i fredags förbryllande:

Gillek är tillbaka som spelare. För rivalen Växjö Vipers.

”Tio pass i mig”

Debuten skedde i förstafemman mot Sirius, där Växjö vann med 9–4. Den tidigare landslagsmannen och poängplockande provokatören gick av banan utan mål eller assist.

I SSL Play frågas han hur flåset är.

– Det ser du väl. Det är inte jättebra, säger Gillek och fortsätter:

– Jag har tio innebandypass i mig. Klart att jag är ringrostig, men på något sätt hoppas jag att min smarthet finns med mig så att det inte ser allt för jävligt ut därute.

Ingen långvarig satsning

Så varför flyttade han? Forwarden berättar att han mentalt hade stängt av innebandy när Växjö i fredags efterfrågade hans tjänster. Han trodde att det rörde sig om någon sorts testmatch, men förstod att de ville ha in honom direkt i seriespel.

– Vi har haft en bra relation genom alla år, trots att det varit heta bataljer mellan Mullsjö och Växjö, säger han till SSL Play och lägger till att satsningen inte blir långvarig.

– Det är en match i taget. Min prioritet är fortsatt att vara tränare, så det här är en tillfällig grej.

ARTIKELN HANDLAR OM