Racerföraren Anthoine Hubert har begravts i Paris

Charles Leclerc, Mick Schumacher och Alain Prost närvarade

I går vann Charles Leclerc Italiens GP på Monza.

I dag tog han och Mick Schumacher avsked av den omkomne racerföraren Anthoine Hubert .

Tio dagar har passerat sedan den 22-årige racerföraren omkom under F2-loppet på Spa i Belgien. Han tappade kontrollen över sin bil på väg upp för backen i kurvan Eau Rouge och blev därefter påkörd av Juan-Manuel Correa.

Kollisionen var häftig och fransmannen omkom av sina skador medan amerikanen Correra skadades svårt.

Olyckan har berört många och till begravningen i Notre Dame kom vännerna från racerbanan, familjen och flera av motorsportens stora profiler. Nästan samtliga förarkollegor från Formel 2 kom till begravningen i franska Paris. Mick Schumacher och Giuliano Alesi, vars pappor båda har har tävlat i F1, anlände tillsammans. Ferraris F1-förare Charles Leclerc, som var barndomskompis med Hubert var på plats, precis som Toro Rossos Pierre Gasly. Även Jean Todt, president i det internationella bilsportförbundet närvarade, precis som den fyrfaldige världsmästaren Alain Prost som numera arbetar för Renault, det F1-team som stöttade Hubert.

”Väldigt intelligent kille”

– Vi älskar den här sporten, vi älskar livet. Jag kände Anthonie väldigt bra och vi pratade ofta med varandra. Det var en trevlig kille, väldigt intelligent, smart och nyfiken, sa Alain Prost till motorsporttotal tidigare i veckan.

– Detta har varit en mycket tufft för racingfamiljen, ett väldigt hårt slag.

Familjen hade placerat ut flera av Anthoine Huberts racinghjälmar i kyrkan som en hyllning till den omkomne föraren.

Juan-Manuel Correa, som också skadades i kollisionen på Spa, kunde inte närvara vid begravningen. Han bröt båda benen i kraschen och drabbades även av en fraktur på ryggraden. Han vårdas nu på ett sjukhus i Storbritannien.

Formel 2 tävlar nästa gång i Ryssland den sista helgen i september, det är säsongens näst sista tävlingshelg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.