Friidrott

Avslöjar sin avundsjuka mot friidrotten

Therese Johaug siktar på VM-kvalgränsen

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Therese Johaug siktar på att klara kvalgränsen till VM i friidrott.

Det avslöjade skidstjärnan på tisdagens presskonferens där hon även vädrade sin avundsjuka mot kollegorna i sommarsporten.

– Här har du rekord du kan testa dig mot, säger Johaug.

Therese Johaug ställer upp på 10 000 meter i Bislett Games i Oslo den 11 juni. För att 31-åringen, trots att tävlingen kommer löpas utan publik, ska få känslan för hur det är att springa en stor friidrottstävling kommer arrangören spela upp inspelat publikljud i högtalarna under norskans lopp.

Förhoppningen är att det ska bära fram Johaug till hennes stora mål med tävlingen.

– Jag är osäker på hur snabbt jag kan springa men jag vill verkligen klara 31:50. Jag tror jag kan det en bra dag också, sa Johaug på tisdagens presskonferens.

”Ger perspektiv”

När 31-åringen vann norska mästerskapen förra året sprang hon på 32:30,87. 31:50 var i sin tur kvalgränsen på 10 000 meter till friidrotts-VM innan tävlingarna sköts upp ett år. Det återstår därför att se om Johaug också är sugen på en VM-satsning.

Klart är i alla fall att världens bästa längdskidåkare ser utmaningar inom friidrotten som hon inte kan få i skidspåren.

– Här har du rekord att testa dig mot som också sträcker sig långt tillbaka genom historien. I längdskidåkning kan du åka samma sträcka men det är så mycket annat som påverkar som väder, före, valla och annat. Här har du en tid och det ger dig ett perspektiv på hur bra du är och hur fort du springer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Duplantis flyttar nu till Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Therese Johaug

Friidrotts-VM

Längdskidor