Vidare till semi – simmade helt ensam

avKristoffer Bergström

1 av 3 | Foto: Catherine Ivill / Getty Images AsiaPac

GWANGJU. Simone Sabbioni var ohotad segrare i sitt heat.

Inte helt oväntat med tanke på att italienaren har tio mästerskapsmedaljer och är i god form.

Ja, och att han simmade helt ensam.

Det är sällan publiken tjoar och skriker särskilt högt under en försökssimning på 100 meter ryggsim. Men när Simone Sabbioni plaskade fram genom vattnet ekade det i Nambu University Municipal Aquatics Centre i sydkoreanska Gwangju. Vid målgång rådde rena karnevalsstämningen.

Vad som hänt?

Gav upp en andra gång

Först strulade startanordningen i Sabbionis försöksheat. Åtta simmare drog iväg, en stackare blev kvar. Han fick simma om på egen hand, men då gav den upp igen.

Det var tredje försöket som beskrevs i början av den här texten. Italienaren verkade ta det lite lugnare från start, han kom i väg i ensam majestät, vände på starka 25,98 och kom i mål på 53,85. Fältets trettonde bästa tid och avancemang till semifinalerna runt lunch, svensk tid.

”Glad att jag gick vidare”

– Jag var väldigt fokuserad på att få en bra start. När utrusningen lossnade tänkte jag vad ”och nu då?”. Andra gången den lossnade fokuserade jag bara på att det inte skulle hända igen. Jag såg att det var problem i andra heat också, men jag är väldigt glad att jag gick vidare, säger Sabbioni till swimswam.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning