Trots halsfluss – Hedwall storspelar i Evian

avTT

Foto: Getty Images

Caroline Hedwall har tätkänning i Evian Championship.
30-åringen har – trots att hon i veckan insjuknade i halsfluss – radat upp birdies på den andra rundan i majortävlingen.
– En kul dag på banan helt enkelt, säger hon till Svensk Golf.

Caroline Hedwall är den som håller den svenska fanan högt efter två speldagar i årets fjärde majortävling som avgörs i franska Evian-les-Bains.
Så sent som i onsdags hade 30-åringen drabbats av halsfluss, något som dock inte märktes av när hon kom till spel i Evian Championship. Den första speldagen slutade hon på ett slag över par – och på den andra har hon steppat upp ytterligare.

Radade upp birdies

Hedwall inledde, precis som på torsdagen, rond två med en bogey på första hålet. Efter det gick det däremot bättre med hela åtta birdies och nio par.
– 7 för dagen, 64 slag, gör att svenskan är totalt sex under par efter två speldagar och ligger på delad sjätte plats – fyra slag efter ledande sydkoreanskan Lee Mi Hyang.
– Det var lite fler puttar som rullade i idag och det flöt bara på. En kul dag på banan helt enkelt, säger "Carro" till Svensk Golf.
Hedwall gav även positiva besked angående sin halsfluss och verkar vara på bättringsvägen.
– Jag känner att det börjar gå åt rätt håll och det underlättar ju också.
Övriga blågula representanter har dock haft det svårt att matcha Hedwalls nivå.

Övriga svenskor långt efter

Efter 72 slag, ett över par, på första dagen behövde Anna Nordqvist spela upp sig och efter två birdies på första sex hålen av den andra spelronden såg det bra ut. Men två bogeys följdes av en dubbelbogey på 14:e hålet, och plötsligt var hon två över par för dagen och hade totalt 145 slag, tre över par.
För Pernilla Lindberg som var två över par redan efter dag ett så blev det fyra bogeys på första sju hålen andra dagen. En birdie på fjärde och en på 17:e hjälpte visserligen lite men totalt 146 slag lär inte räcka. Lindberg ligger på +4 och cutten ser ut att hamna på två över par.

ARTIKELN HANDLAR OM