Tung avslutning för Hedwall i Evian

avTT

Publicerad:
Foto: Getty Images

Caroline Hedwall hade chansen på en topplacering i Evian Championship.
Men på en regnig sista runda presterade svenskan sin sämsta golf i majortävlingen – och trillade ned till delad 17:e plats.
Vann gjorde sydkoreanskan Ko Jin-Young.

Svenskorna föll bort en efter en i franska Evian-les-Bains. Kvar efter två rundor var endast Caroline Hedwall som till skillnad från övriga blågula representanter klarade cutten – och dessutom skapade sig ett riktigt bra slagläge inför fortsättningen.
Efter fredagens storspel, där hon var delad bäst av samtliga spelare och gick runt på 64 slag, avancerade hon till sjätte plats med fyra slag från ledning.
Hedwall fortsatte sedan att spela stabilt på lördagen med en 68-runda – men när majorn väl skulle avgöras på dag fyra ville det sig inte för 30-åringen.
Bara på de första nio hålen drog Hedwall på sig lika många bogeys som hon dittills hade gjort på de tre första rundorna.
Totalt blev det sex bogeys och en birdie för svenskan som därmed dessvärre gjorde sin klart sämsta runda i tävlingen och noterades för 76 slag och +5 för dagen. Slutscoren landade på fyra under par.
Hedwalls insats räckte till delad 17:e plats i Evian Championship.
Majorns slutvinnare blev Ko Jin-Young, från Sydkorea, som vann ANA Inspiration tidigare i år. 24-åringen noterade 15 under par – två slag färre än hennes landsmaninna Kim Hyo-Joo, amerikanskan Jennifer Kupcho och kinesiskan Shanshan Feng som delade på andraplatsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf