Sanna Kallur: Fy fasen för intolerans

Stal familjens pride-flagga: Väldigt olustigt

SPORTBLADET

Ishockeylegendaren Anders Kallur flaggade med pride-flaggan utanför sitt sommarhus till stöd för landets hbtq-personer.

Nu har någon skurit ner och stulit flaggan.

"Fy fasen för intolerans. Mer öppenhet och kärlek åt folket! Vi krigar vidare", skriver dottern och förre häckstjärnan Sanna Kallur på Instagram.

Världen skakas just av uppgifterna från Tjetjenien där vittnesmål berättar om förföljelse, tortyr och utpressning mot homosexuella. En av de som visat sitt stöd för hbtq-personer i Sverige är ishockeylegendaren Anders Kallur, med bland annat fyra Stanley Cup-titlar på meritlistan, som flaggat med en pride-flagga utanför sommarhuset i Vikarbyn i Rättviks kommun.

”Väldigt olustigt”

"Regnbågsflaggan har vajat stolt över mina föräldrars hus sedan i fjol. I natt klippte någon av repen och tog flaggan med sig. Vi vet inte vem som gjorde det, men vi vet att någon har rört sig i området och satt upp Nordiska motståndsrörelsen-klistermärken på lyktstolpar och elskåp”, skriver sonen Martin Kallur på Instagram.

För Expressen utvecklar Martin Kallur:

– Jag är själv hbtq-person. Det gör det hela väldigt olustigt. Det är lätt att tänka att det är ett stort steg mellan att ta ner en flagga och göra något ännu värre, och det kan jag hålla med om, men med tanke på vad flaggan betyder för mig så är det väldigt tråkigt att någon gör så här, säger Martin Kallur.

Sanna: Vi krigar vidare

Martins syster, kända friidrottsprofilen Sanna Kallur, har också reagerat på stölden.

"Fy fasen för intolerans. Mer öppenhet och kärlek åt folket! Vi krigar vidare", skriver hon på Instagram.

Pär Öberg, talesperson för NMR, vill för Expressen inte uttala sig om den specifika flaggstölden. Martin Kallur har nu beställt en ny flagga till föräldrarnas hus.

– Den ska hänga stolt där, alldeles strax.

ARTIKELN HANDLAR OM