”Det räcker att röra henne en enda gång”

Braekhus planerar redan för nästa fajt

SPORTBLADET

Klara Svensson vägrar se längre än fredagens superfajt.

För norskan Cecilia Braekhus är segern så säker att hon redan planerar för nästa match.

– En fajt mot (Cris) Cyborg vore det största inom kvinnlig kampsport.

Foto: Sofia Nahringbauer / SOFIA NAHRINGBAUER AFTONBLADET / 85769

Inte mindre än fem världsmästarbälten står på spel när Klara Svensson och Cecilia Braekhus drabbar samman i Oslo på fredag. Men för den 35-åriga norskan handlar mötet mer om en transportsträcka till nästa jättematch än att egentligen försvara sina bälte.

”Har en firma att driva”

– Jag kommer inte boxas tills jag är 49 år, ni behöver inte vara rädda för att behöva se mig i ringen när jag är 50 år gammal. Men jag kan samtidigt ha två tankar i huvudet. Jag har Klara på fredag men jag har också en firma att driva och vi måste se framåt. En fajt mot (Cris) Cyborg vore gigantiskt. Det hade varit det största inom kvinnlig kampsport, säger Braekhus.

Klara Svensson säger att även hon är segerviss men vill själv inte planera för något efter fredag. Ska vi tro Braekhus är det klokt.

”Sverige får ingen världsmästare”

– Klara är en bra motståndare och jag tror att det kan bli en bra fajt. Men som hon säger att vi kommer få en ny världsmästare på fredag, det kommer inte ske. Sverige kommer inte få någon ny världsmästare, säger norskan och fortsätter:

– Klara kommer löpa massor men kom ihåg att det räcker att min handske nuddar hennes haka en enda gång så faller hon. Det hon kallar sin oförutsägbarhet är det som kommer göra henne förutsägbar.

Galan avgörs i Oslo Spektrum fredag kväll och sänds direkt i Viaplay.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se