Federers show – slog Nadal igen

Foto: TT
SPORTBLADET

Roger Federer går inte att stoppa just nu.

35-åringen tog hem titeln i Miami efter seger mot Rafael Nadal i finalen.

Nu har han besegrat sin rival – fyra gånger i rad.

– Det här går knappt att fatta, säger han i segertalet.

En brytpunkt i Roger Federers och Rafael Nadal evighetslånga rivalitet har nåtts.

Roger Federer har nu vunnit fyra raka matcher mot sin nemesis och därmed kopplat ett mentalt övertag på spelaren som alltid orsakat honom störst problem.

”Drömmen fortsätter”

Han vann finalen i Miami i två raka set och tog därmed sin tredje titel för säsongen.

– Drömmen fortsätter. De senaste veckorna har varit fantastiska. Miami är ett speciellt ställe för mig, jag har många fina minnen härifrån så det känns stort att vinna här. Jag vill tacka mitt team också; vilken start på året vi haft – det går knappt att fatta, säger Federer i segertalet.

Snart världsetta?

Under säsongen 2017 har han bara förlorat en av 20 matcher, mot Jevgenij Donskoy i Dubai.

Federer – som nyligen var borta från ATP-touren i sex månader på grund av skadeproblem och som inledde året rankad 16 i världen – klättrar nu till en fjärdeplats på rankningen.

Han leder också det så kallade ”Race to London” i stor stil vilket gör att han har en ypperlig chans att så småningom återta positionen som världsetta.

Titeln var hans 91:a i karriären, den 26:e i Masters-sammanhang.

”En av de bästa någonsin”

I skuggan av Roger Federers närmast osannolika klättring tillbaka mot toppen är det lätt att glömma bort att även Rafael Nadal gjort en sensationell säsong.

Han har vunnit 19 av 24 matcher den här säsongen och efter finalen i Miami klättrar han till en femteplats på rankningen.

Men mot Federer var han – återigen – chanslös.

– Det är bara att gratulera Roger. Han gör en helt fantastisk säsong. En av de bästa comebackerna på touren någonsin, säger Nadal efter finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM