Jonnie Lindberg fortsätter att imponera i USA

Foto: Mark J. Rebilas / USA TODAY Sports
Jonnie Lindberg fortsätter att imponera i USA.
SPORTBLADET

Jonnie Lindberg fortsätter att imponera i USA.
Han gick till final i de amerikanska mästerskapen.
– Vi är på rätt väg, säger han.

Den svenske dragracingföraren Jonnie Lindberg fortsätter att imponera i USA. Han var otroligt nära en jackpot i Las Vegas, där de amerikanska mästerskapen NHRA avgjordes i helgen. Svensken körde sin andra deltävling i klassen Nitro Funny Car och hade ett tufft kval. Banan i Las Vegas ligger på hög höjd vilket gör att det är svårt att få full effekt ur motorn, dessutom kan solen och vinden ställa till problem för dragracingförarna.

Jonnie Lindberg fortsätter att imponera i USA

Lindberg kvalade in som 13:e man och fick möta den regerande mästaren, kvalfyran Ron Capps, i den första omgången och svensken gjorde allt rätt. Han höll amerikanen bakom sig ända in i mål och gick vidare till nästa omgång. Där slog han ut ”Fast Jack” Beckman som vann mästerskapet 2012 och i semifinalen eliminerade han enkelt Gary Densham.
– Det var svårt i helgen, säger Jonnie Lindberg.
– Men jag börjar känna mig mer hemma i bilen, så vi fick till det bra tillslut ändå.

Besviken

Svensken som vunnit mästerskapet i annan klass de senaste två åren tog sig nu till final i den största klassen för andra tävlingen i rad, men där tog det stopp. Kvalsexan Tommy Johnson Jr var snabbast (3,997 sekunder) och tog sin första seger för säsongen. Jonnie Lindberg körde på 4,016.
– Jag blir alltid besviken när jag förlorar, säger Jonnie Lindberg som bara har kört två av fyra deltävlingar och ligger åtta i mästerskapet.
– Men vi är på rätt väg, och vi har ju precis bara börjat.

Nästa deltävling avgörs i Texas, den 21-23 april.

ARTIKELN HANDLAR OM