Bandystjärnan Maxim Ishkeldin död – blev 30 år

En av världens främsta bandyspelare, Maxim Ishkeldin, är död.

Den flerfaldige ryske världsmästaren dog 30 år gammal natten mot lördagen.

”Jag kan inte fatta det”, skriver tidigare svenska lagkamraten Adam Giljam på Instagram.

Bandyvärlden har sorg. Ryske storstjärnan Maxim Ishkeldin dog natten mot lördagen.

Enligt initiala uppgifter rör det sig om en misstänkt blodpropp i sömnen.

”Det är en oersättlig förlust för inte bara rysk bandy utan för hela bandyvärlden”, skriver Jenisej Krasnojarsk på sin hemsida.

Ishkeldin hade precis bytt klubb men vann under året ryskt guld tillsammans med svenska landslagsmannen Adam Gilljam i Jenisej.

”Jag kan inte förstå det, en sann ledare och en riktigt vinnare. Vila i frid min vän”, skriver han på Instagram.

För SVT berättar han vidare om chockbeskedet.

– Det är svårt att ta in. Det känns så sjukt konstigt och tomt. Svårt att hitta ord. Jag tänker på hans fru och familj, så overkligt detta, säger han och fortsätter:

”Reko kille”

– En bra och reko kille. Han brydde sig om folk. Vi kom till Jenisej samtidigt och är samma årgång, och har genom åren spelat mot varandra i junior- och a-landslaget.

Maxim Ishkeldin räknades som en av världens allra främsta bandyspelare. Vid två tillfällen har han utnämnts till hela ryska ligans bästa spelare. På meritlistan finns också sex VM-guld med det ryska landslaget.

”Spelarna och ledarna i det ryska landslaget vill uttrycka sina djupaste kondoleanser”, skriver ryska bandyförbundet på sin hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN