Målvaktens misstag räddade ett blekt Villa

Hammarbystjärnan rasande på domaren

Dubbla målvaktstabbar och domarmissar (?) räddade Villa Lidköping mot Hammarby.

Något som oroar inför fredagens batalj mot AIK.

– Jag hoppas att vi kan växla upp ett antal nivåer, säger Christoffer Edlund.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Målvakten Filip Mörkdal glömmer nog gärna sin första halvlek när hans Hammarby gästade Villa Lidköping. Först kastade han bollen rätt på Villas Christoffer Edlund som fick öppet mål och enkelt kunde kvittera till 2–2, sedan, när Hammarby åter tagit ledningen, släppte han in ett distansskott från Johan Löfstedt som inte alls såg så otagbart ut.

– Man får inte tänka på sådant. Det är sådant som händer och vi är ett lag som står upp för varandra. Vi får inte tappa energi på det, säger Hammarbys 2–1-skytt David Jansson i Sportbladet Play i halvtid.

Misstagen skulle dock visa sig vara avgörande.

Mål nummer 50

I den andra halvleken blev det Hammarbys tur att jaga. Trots att de lyckades hämta upp 5–3 till 5–5 kunde Christoffer Edlund göra sitt tredje mål för dagen och avgöra matchen omgående efter Hammarbys kvittering. Hans 50:e mål för säsongen, på 19 matcher.

– Det viktigaste var att vi lyckades knipa hem den här matchen. Det satt långt inne och vi får inte riktigt till det varken offensivt eller defensivt. Så vi har lite att jobba med, säger Christoffer Edlund i Sportbladet Play.

– Jag hoppas att vi kan växla upp ett antal nivåer till fredag för det kommer vi behöva, säger han om den stundande matchen mot AIK.

”Jag är så förbannad”

I slutet av matchen ville Hammarby ha en straff för hands, men domaren gav inget gehör. Något ”Bajen” även ville ha precis i matchens inledning, när de först fick gehör, men domaren drog sedan tillbaka det.

– Jag är så förbannad att vi inte får med oss poäng så jag är galen, säger Hammarbys Christoffer Fagerström i Sportbladet Play.

– Han tar den i armvecket, magen och så tycker vi att han står långt in i målet, men linjedomaren, återigen, gör lite fel. Det är väl inget att diskutera.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.