Svahns svar till Johaug: ”Taktiskt”

Av: Anna Rydén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

OBERSTDORF. Therese Johaug räds inte längre Linn Svahn på en sista sträcka i stafetten. Svenskan tror att hennes dåliga resultat i Ulricehamn spelar in.

– Men det kanske bara var ett taktiskt drag av mig, säger hon med ett lurigt leende.

Solen skiner över den tyska alpbyn och invånarna vinkar glatt när den svenska vallabussen svänger in på stadionområdet. Det är lugnet före stormen.

Rävspelet inför damernas stafett har varit igång sen länge. Frida Karlsson kastade in vedträn i stafettbrasan redan i slutet på januari när hon sa att Sverige kunde haft två lag på pallen om de hade fått ställa upp med det.

– Jag säger att svenskorna har uttalat sig själv som favoriter så då säger jag att svenskorna är det. Men de måste åka snabbt om de ska slå det norska laget oavsett vilka norskor som kör, säger Heidi Weng.

När den enda stafetten i världscupen den här säsongen kördes i Lahtis var det med just Weng på sistasträckan. Sen Therese Johaug förlorade spurtstriden mot Stina Nilsson i VM senast så har norskan varit tydlig med att hon inte vill köra den igen. Fram tills nu.

– Jag känner att jag kan gå fort på en andra, tredje eller fjärde sträcka, säger hon till TV2.

En direkt passning till Linn Svahn som tidigare sagt att hon gärna tar Johaug på sista sträckan. Svahn, som har fått VM-uppladdningen störd av en axelskada, tar det hela med ro.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Taktiskt drag av mig också?”

– Det kanske var min helg i Ulricehamn som öppnade upp och visade att jag går att slå, men det kanske bara var ett taktiskt drag av mig också?, säger hon med ett lurigt leende och fortsätter.

– Så vi får se. Det kan bli spännande där nere i Oberstdorf.

Trots skavanker och skadeproblem i det svenska damlaget är Frida Karlsson fortfarande säker på sin sak när landslaget filar på de sista detaljerna inför avfärd mot VM-orten.

– Jag säger att det är liksom inte det som har varit som räknas. Det är det som kommer. Småskavanker leder ofta till lite vila vilket brukar leda till en riktig skjuts, så jag känner vid matbordet här i Saxnäs att stämningen är god. Folk är pigga. Det märks att alla sprudlar. Oberstdorf det är svenskarnas VM.

Publicerad:

LÄS VIDARE