Björklöven värvar SHL–rutin

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR ÅN
Linus Fernström, har spelat i SHL med Frölunda och senast här i Karlskrona.
SPORTBLADET

Björklöven har släppt in flest mål av alla lag i hockeyallsvenskan.

Nu agerar klubben.

Målvakten Linus Fernström, med 91 SHL–matcher på CV:t, hämtas in från den slovakiska ligan.

– Linus fanns ute på marknaden och är en målvakt med erfarenhet av spel på en hög nivå, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Björklöven har inte fått den bästa starten på hockeyallsvenskan.

Trots att klubben förbättrat resultaten den senaste månaden har en sak stannat detsamma – målen har öst in bakåt. 90 insläppta på 27 matcher är sämst i hela serien.

Värvar SHL–rutin

Nu ska lagets förstemålvakt Adam Werner i väg på junior–VM i Kanada. Samma dag som 19–åringen åker väljer Björklöven att ersätta med Linus Fernström från slovakiska HK Poprad som ersättare.

– Adam Werner reser i väg i dag och är inte hemma förrän den sjätte januari så det är den stora anledningen att vi plockat in en ny målvakt, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

”Erfarenhet på hög nivå”

Fernström lär bli ett välkommet tillskott bland ”Löven”-fansen med sina 91 matcher i SHL och 50 i allsvenskan. Mycket talar nu för att 29–åringen kan få chansen redan i fredagens match mot Tingsryd.

– Linus fanns ute på marknaden och är en målvakt med erfarenhet av spel på en hög nivå så det var bara att slå till, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM