Sista hälsningen om Schumacher

Foto: TT
SPORTBLADET

Efter år av spekulationer.

Nu sätter Michael Schumachers manager Sabine Kehm ner foten.

– Vi kommer inte att ge några fler uppdateringar om Michaels hälsotillstånd, säger hon.

Tre år har gått sedan Michael Schumacher drabbades av svåra hjärnskador efter den tragiska skidolyckan i franska Les Allues.

Än i dag är frågorna många.

Informationen som lämnas från personer nära den forne F1-hjälten är knapphändiga; det enda som är allmänt känt just nu är att Schumacher fortfarande vårdas i sitt hem vid Genevesjön.

”Vore en kränkning”

Och nu kommer det inga fler uppdateringar.

Det meddelar Schumachers manager, tillika talesperson, Sabine Kehm, enligt Fox Sports.

– Michaels hälsa är ingen allmän egendom, därför kommer vi inte att lämna några ytterligare uppdateringar. Det handlar också om att skydda hans innersta krets. Ur ett juridiskt perspektiv vore varje enskilt uttalande om Michaels hälsa en kränkning mot hans innersta krets (familj och nära anhöriga, reds.anm), säger Kehm.

”Handlar om respekt”

Hon förstår att omvärlden är nyfiken, men ber om visad respekt.

– Vi förstår att vissa kanske har svårt att acceptera det här, men vi tar det här beslutet utifrån respekt för Michaels egna principer och hoppas att folk förstår. Han har alltid varit väldigt beskyddande av sitt eget privatliv, även under sina mest framgångsrika perioder som F1-förare. Han har alltid velat ha en tydlig gräns mellan sin offentliga person och sitt privatliv, fortsätter Sabine Kehm.

ARTIKELN HANDLAR OM