Sportbladet

Spelat tv-spelet – i 170 virtuella år

Nu har han satt världsrekord: Blivit några säsonger

avPatrik Brenning

Det finns olika sätt att bli odödlig på inom fotbollsvärlden.

Oxford United-supportern Seb Keenan hittade sitt i en 170 år lång karriär i datorspelet Football Manager.

Nu tar britten plats i Guinness världsrekordbok.

I över sju år har Seb Keenan spelat en och samma sparning i datorspelet Football Manager. Han har gått från att vinna Premier League och Champions League med Huddersfield Town till att bli Queens Park Rangers trogen i ett halv sekel för att sedan ta över Real Madrid och få arenan döpt efter sig bara för att lämna för ärkerivalen FC Barcelona. Därefter klev 26-åringen ner i divisionerna för att lyfta klubbens i hans hjärta Oxford United till världseliten.

”Fick spelet 2010”

Det har tagit Keenan 170 virtuella år (du kan uppenbarligen inte dö av ålder i spelet) och med det är britten nu ny världsrekordhållare.

– Jag fick spelet vid jul 2010 och spelade det konstant under alla mina år på universitet. Det blev några säsonger då. Men jag spelade bara när jag ändå kollade på tv samtidigt. Jag har ett väldigt socialt liv och lät det aldrig gå ut över det, säger Keenan till Oxford Mail.

Den extrema FM-nörden har i skrivande stund samlat ihop sex Champions League- och Premier League-segrar på raken med sitt Oxford United som han nu svurit evig trohet till så länge han fortsätter spela.