Kalla: ”Bara Anna Holmlund som sa att jag skulle njuta”

avSimon Sjöstrand

Charlotte Kalla, 30, OS-laddar just nu i italienska Val Senales.

Där berättar hon om den särskilda hälsningen från Anna Holmlund, 30.

– Hon sa ”njut av Italien”, det var det ingen annan som sa, säger Kalla till Dagens Nyheter.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Anna Holmlund, 30, kämpar för att ta sig tillbaka efter den allvarliga kraschen hon råkade ut för under ett träningspass i italienska Innichen i december. Skicross-stjärnan låg nedsövd i två månader innan hon vaknade och har nu börjat ett nytt liv hemma i Sundsvall.

– På julafton ska jag kunna gå, sa Holmlund tidigare under månaden.

För en dryg vecka sedan gjorde hon sitt första offentliga framträdande sedan olyckan när hon tillsammans med Charlotte Kalla invigde Alnö Skidsklubbs nya handikappanpassade anläggning.

Höghöjdsträning

– Anna, du är en fajter. Din kämpargöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning gör starkt intryck på mig. Låt din glöd bli en inspiration för oss alla framåt, sa Kalla i ett känslosamt tal till sin vän.

Charlotte Kalla OS-laddar just nu med höghöjdsträning i italienska Val Senales.

Där berättar hon för Dagens Nyheter att mötena med Anna berört henne djupt, att hon blev tagen av att se en nytagen bild på Anna och pojkvännen Victor Öhling Norberg – och att hon är glad att hon höll talet till sin vän.

Foto: PONTUS ORRE
Foto: Pontus Orre

”Hon fattar vad det innebär”

– Jag kände att jag ville prata till Anna och inte bara om henne. Jag har aldrig hållit tal förut, eller jo, men bara på Idrottsgalan, säger Kalla till DN.

–  Jag märkte att Anna var väldigt glad över dagen, det sa hon flera gånger. Och så sa hon till mig innan vi skulle skiljas: ”Njut av Italien”. Då kändes det verkligen att hon fattar vad det innebär, det jag skulle åka iväg på. Den längtan som finns och att det är ett ställe man kan njuta på. Det var ingen annan som sa ”hoppas att du får det bra i Italien.”