Gehrke slutar - flyttar med frun till London

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ingen fiendskap mellan mej och klubben”

Guldcoachen slutar - och blir hemmapappa.

Torbjörn Gehrke följer med frun till London och Södertälje tappar därmed sin succécoach.

- Om jag hade fått ett nytt kontraktserbjudande i tid så hade jag stannat, säger Gehrke till Sportbladet.

Gehrke.
Gehrke.

Förra säsongen blev han årets coach i basketligan. I år tog han Södertälje till SM-guld och valdes till coach i årets All star match. Men nu lämnar Torbjörn Gehrke Södertälje för att följa med när hans fru Catharina flyttar till London för ett toppjobb på ett kortföretag.

- Det känns bitterljuvt. Skönt att få vinna guld som coach, men bittert att Södertälje inte agerade lite snabbare, säger han.

"Ingen fiendeskap"

Det var mitt under slutspelet i mars som Torbjörn Gehrkes fru fick erbjudande om det nya jobbet. Hans kontrakt som coach gick ut första april och han hade inte fått något nytt erbjudande.

- Det finns ingen fiendeskap mellan mej och klubben, men jag tycker kanske att de kunde ha pratat med mej om sina intentioner. Jag måste sätta familjen först och jag har räkningar att betala som alla andra.

Det är inte första gången en svensk basketklubb klantar sig när det gäller kontrakt med en guldcoach. 2001 tappade 08 Stockholm David Visscher till Plannja av precis samma skäl.

Hemma med sonen

I sommar går flyttlasset till London. För Gehrke väntar ett par månader som hemmapappa med sonen Oliver, 5.

- För en tid framåt är jag borta från svensk basket, men jag kommer tillbaka. Jag har en långsiktig plan som coach. Nu ska jag gå färdigt min elitledarutbildning och läsa massa ledarskapsböcker jag samlat på mej. Det ska bli rätt skönt.

Södertälje har ännu inte löst coachfrågan inför nästa säsong.

Thomas Arnroth

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN