Ribery fick plats i Frankrikes trupp

SPORTBLADET

Paris

Fransmännen pratar om honom som den nya Zidane.

Men Franck Ribery väntar fortfarande på sin första landskamp.

Till VM kommer han dock.

Den offensive mittfältaren har en strålande säsong bakom sig i Olympique Marseille och han betraktas allmänt som franska ligans bäste spelare.

Men förbundskaptenen Raymond Domenech har varit svårflörtad. Än väntar 23-åringen på sin landslagsdebut. Utrymme för en plats bland de 23 som åker till VM fanns hursomhelst, trots att Ribery inte sparkat en boll för "Les Bleus".

Detsamma gäller för Pascal Chimbonda, 27-årig försvarare från Wigan i Premier League - den största överraskningen i VM-truppen.

- Det första kriteriet var talang, men erfarenhet från större sammanhang var också viktigt. Jag har inte gått så mycket på rådande form eftersom vi har tre veckor på oss att arbeta med den saken. Karaktär var också en viktig faktor. Det finns de som spelar och de som inte spelar. Alla i gruppen får svälja sin stolthet, säger Domenech.

Förbundskaptenen höll även fast vid sin linje att Arsenals Robert Pires gjort sitt i landslaget så länge Domenech är boss.

Även Barcelonas Ludovic Giuly missar VM. Giuly, tippad att spela från start på onsdag i stället för Henrik Larsson, får liksom Roibert Pires nöja sig med Champions League-finalen på Stade de France i Paris som säsongsavslutning.

Samtidigt som han presenterade truppen gjorde Domenech slut på spekulationerna om vem som är hans nummer ett mellan stolparna under VM. Valet föll på rutinerade Fabien Barthez framför Lyons Gregory Coupet.

Frankrikes VM-trupp

Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech nominerade på söndagen sin 23-mannatrupp till VM-slutspelet i fotboll.

Domenech gjorde samtidigt klart att han ser Fabien Barthez som förstemålvakt.

TT-Reuters