Hammarbys nya mål: guld jämt

SPORTBLADET

Vill skapa en dynasti i svensk handboll

GÖTEBORG

För tre år sen hotade spelarna sin egen styrelse med stryk.

Nu hoppas Hammarby på en ny dynasti i svensk handboll.

– Från och med nu är SM-guld alltid ett mål för Hammarby, säger Johan Hornhammar, ordförande i sportkommittén.

I februari 2003 var krisen som djupast i Hammarby. Uteblivna löner och brutna löften fick spelarna att till slut hota styrelsen med stryk.

Styrelsen byttes ut och ett stenhårt jobb inleddes.

– Mitt och Staffan Olssons mål var SM-guld om tre år. Nu tog det ett. Från och med nu är SM-guld alltid ett mål för Hammarby, säger Hornhammar.

Svensk handboll har haft sina dynastier: Redbergslid, Drott och senast Sävehof.

Nu hoppas och tror Bajen på en ny.

Medan Sävehof tappar flera nyckelspelare har Hammarby lyckats behålla sitt så när som på Svend Magnus Pettersen, som inte kan kombinera sina studier vid KTH och handbollsspel längre.

– Vi kommer att bli ruggiga favoriter nästa år. Vi får ju i princip behålla vårt lag och förstärker dessutom med Patrik Johansson (högernia, Guif), Erik Höglund (högersexa, Cyrus) och Olle Johansson (högersexa, cancersjuk hela säsongen), säger Staffan.

– Det här är ingen tillfällighet. Det här är bara början, säger Lukas Karlsson.

Ännu saknas en assisterande tränare till Olsson.

Per Johansson, SVT:s expert och assisterande förbundskapten för damlandslaget, avslöjade i går att han tackade nej häromveckan.

– Det skulle bli för mycket med damerna också, även om Hammarby hade ordnat med allt kring flygresor och dubbelt boende. Jag har dessutom separerad och har en dotter hemma i Uddevalla. Men det känns nästan som om jag ångrar mig, säger Per.

SMS-fest

Fest med Hellstrand

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll