Skyttekungen förvandlades till Pavarotti

SPORTBLADET

VM-rapport fredag – exklusiv rapport från Niklas Jihde

Nu har fjärilarna börjat flyga omkring där nere i maggropen på mig.

Helgen som jag och mina lagkamrater har haft siktet inställt på i snart två år, är äntligen här.

Finalspelet i Sveriges största innebandyboll – Globen, kommer garanterat att bli något alldeles extra.

Vi är fokuserade och vi är redo för de sista två bataljerna denna säsong.

Vi vaknade upp denna fredagsmorgon på det underbart vackra Grand Hotel Saltsjöbaden – Havsutsikt och hela kittet som gör att kroppen studsar igång som en studsboll, trots en lång och tuff säsong. Vid frukostbordet blev jag överraskad av min blivande fru, Linda, som hade sig tagit ut till hotellet för ett besök. Efter över en vecka i Skåne hade vi nämligen fått en fri morgon denna spellediga dag. Flera spelare fick besök av anhöriga, medan de övriga gubbarna gick ut i regnet för en promenad – tror inte de vill störa(självklart har vi kärleksförbud i landslaget!).

På eftermiddagen stack vi bort till Globen för ett lättare träningspass. Många av spelarna har aldrig tidigare lirat där, så det var kanon att vi fick en timme och spela in oss. På hemvägen förvandlades sedan spelarbussen till en karoke-buss. Det var schlagertema som gällde och det lät nog högre än bättre när 20-tondöva innebandyspelare stämde upp i ”Diggi-loo Diggi-ley”. Vi blev dock helt tysta när elitseriens skyttekung, Andreas Carlbom, ensam klämde i med den gamla Tommy Körberg dängan ”stad i ljus”, på ett sätt som hade gjort att SVT:s telefonsluss brakat ihop på någon minut om Carlbom varit med i melodifestivalen.

På kvällen kom landslagets stor-spion, Stefan Edberg (nej, inte tennis-Stefan), förbi för att gå igenom hur Tjeckien spelar. Edberg hade järnkoll på det tjeckiska laget och nu vet vi precis allt som behövs inför morgondagens semifinal. Att sedan stor-spionen även berättade hur vissa spelares ansiktsutryck ser ut när de laddar för skott, var ren bonus.

Jag och min rumskamrat, ”Hellas”, hann även med att få göra ett hemma-hos- reportage från vårt hotellrum. Ska bli härligt att det svenska folket få se hur orättvist ”Hellas” behandlar mig. Hisingens-stolhet har nämligen lagt beslag på en stor dubbelsäng, medan jag ligger och trycker på en liten extrasäng i det ena hörnet.

I morgon är det allvar som gäller, först Sverige – Tjeckien och sedan Finland – Schweiz. Två VM-semifinaler med de allra bästa spelarna i världen på plats – Detta är ett riktigt VM!

Heja Sverige!

Niklas Jihde

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy