Sekunddramat

SPORTBLADET

Miami straffade Dallas – nu bara en seger från triumf

MIAMI

På tilläggstid – och med mindre än två sekunder kvar – avgjorde Miami Heat och Dwyane Wade den femte NBA-finalen mot Dallas Mavericks.

Två straffkast av Wade, som sammanlagt gjorde 43 poäng, innebar seger med 101–100 och Miami leder nu med 3–2 i matcher.

Det är förmodligen en av de bästa basketmatcherna jag varit med om, sade Miamis tränare Pat Riley.

Foto: LYFTET Dwayne Wade har hittat superformen lagom till NBA-finalen. Miami Heats guard var kung i nattens möte med Dallas – och nu är Miami bara en seger från bucklan.

Miami Heats guard Dwyane Wade har verkligen hittat storformen lagom till finalserien i NBA-basketen. De tre senaste matchernas poängskörd lyder 42–36–43 och dessutom har Wade för vana att ikläda sig hjälterollen.

I den tredje finalmatchen satte han en straff och avgjorde med en sekund kvar och när Miami för första gången i finalserien tog ledningen satte han inte bara de två straffarna i förlängningen, han var även den som ordnade förlängning genom att kvittera till 93–93 med knappt tre sekunder kvar av ordinarie tid.

– Det gäller att ha en stark vilja i det här spelet om du vill lyckas, mina medspelare ger mig bollen och förväntar sig mycket från mig, så jag måste prestera, sade Wade till NBA:s officiella hemsida.

Dallas vann lätt de två första matcherna på hemmaplan men har nu förlorat tre raka matcher i Miami. Finalserien återvänder nu till Dallas där Miami har två chanser att ta den första titeln i klubbens 18-åriga historia.

– Jobbet är inte över ännu, vi kommer att njuta av den här segern men vi måste fortfarande in i fiendeland och få jobbet gjort, sade Miamis storstjärna Shaquille O'Neal. TT-Reuters)

Sportbladet.se/TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket