Golf

Drömmen om en ”Sorenslam” är över

SPORTBLADET

Annikas jakt tog slut i kväll

Annikas jakt på en Grand slam är över.

Svenskan gick runt den sista US Open-rundan på 77 slag, sex över par.

– Jag är självklart väldigt besviken på mitt spel.

Missade titeln. Annika Sörenstam lyckades inte vinna en tredje raka Major-titel, 77 slag sista dagen förstörde chanserna.

Missade titeln. Annika Sörenstam lyckades inte vinna en tredje raka Major-titel, 77 slag sista dagen förstörde chanserna.

Foto: Reuters

Annika Sörenstam gick ut med fem slag upp till ledartrion Karen Stupples, Morgan Pressel och Michelle Wie på den sista rundan av US Open.

Fortfarande med siktet inställt på en jätteupphämtning för en tredje raka Major-seger och fortsatt chans på en Grand slam med vinster i alla fyra storturnerningarna under säsongen.

– Jag kommer att jaga och har lyckats förr, sa Sörenstam till Sportbladet – och påminde om succéåret 1995 där en 68-runda sista dagen räckte för karriärens första USA-titel, just i Colorado.

I kväll hade Sörenstam bestämt sig för att satsa allt.

– Min spelplan gick ut på att vara mer aggressiv och slå fler driverslag, tyvärr så satte det mig i problem.

Rond 4 pryddes med väldigt få röda siffror för birdies och inhämtade slag, i stället radade Sörenstam upp sällsynta missar med bland annat sju bogeys . I klubbhuset antecknades hon för 77 slag, den sämsta scoren under äventyret på Cherry Hills-banan.

Raden 71–75–73–77 betydde till slut 296 slag, tolv över par.

– Jag har inte haft det rätta flytet i spelet och slagit alldeles för få birdies och lyckades aldrig komma igen, sa Sörenstam i en tv-intervju tätt efter att hon puttat i koppen på det 18:e hålet.

Drömmen om en historisk ”Sorenslam” är över.

– Jag tycker att jag kom väl förberedd hit och har haft en väldigt trevlig vecka. Det har varit mycket folk och många har stöttat mig. Om vi glömmer golfen så har det varit en jättebra vecka.

Under en dramatisk slutrond stod till slut sydkoreanskan Birdie Kim som segrare efter ett jätteslag på det 18:e hålet. Från bunkern sänkte 24-åringen en birdie och vann titeln.

– Jag är överlycklig och kan knappt tro att det är sant. Jag försökte bara att sätta bollen nära flaggan och kanske hoppas på par, säger Kim efter 72-ronden, tre över par för dagen.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf