Rooney på väg tillbaka till Tyskland

SPORTBLADET

Satte sig på planet tillbaka till lagkmaraterna efter läkarbesöket

Foto: Nöjd Rooney på väg till Tyskland och VM-spell.

Wayne Rooney lämnade sjukhuset i Manchester leende, men gav inget besked.

Men enligt BBC kommer han att spela VM och satte sig på planet tillbaka till lagkamraterna i Tyskland.

Enligt brittiska BBC kommer Englands anfallsstjärna Wayne Rooney kunna spela i sommarens fotbolls-VM. Rooney, som bröt mellanfotsbenet i april, röntgade foten under onsdagskvällen på ett sjukhus i Manchester. Varken det engelska fotbollförbundet, FA, eller Manchester United har bekräftat resultatet men enligt BBC visade röntgenplåtarna att Rooney kan medverka i VM, även om han inte förväntas kunna spela förrän i ett senare skede av turneringen – om England går så långt.

Efter ett två timmar långt samtal med Englands och Manchester Uniteds läkare Leif Swärd och Tony Gill lämnade Ronney sjukhuset med ett leende på läpparna och flög tillbaka till Baden-Baden, där England har sitt VM-läger.

Rooney har kunnat träna sedan slutet av förra veckan och förhoppningarna om att han ska kunna spela i VM har stigit i hemlandet. Så sent som i tisdags sade Rooney att foten kändes bra.

Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson har tidigare sagt att han vill ha Rooney med i truppen, även om han bara kan vara tillgänglig till finalen den 9:e juli.

Senast 24 timmar innan öppningsmatchen mot Paraguay på lördag kan England kalla in en ersättare till Rooney.

England möter Sverige i gruppspelet den 20:e juni.

TT-Reuters