Sportbladet

George Best anklagad för att ha slagit kvinna

SPORTBLADET

”Han knöt sin näve och bara attackerade mig”

Det stormar runt George Best igen.

I veckan misshandlades fotbollslegendaren av sin 37-åriga flickvän – men nu har han anhållits själv, misstänkt för just misshandel.

– Han knöt sin näve och bara attackerade mig, säger Vicky Pope till Daily Mail.

I blåsväder. George Best överlämnade sig själv till polis idag efter att en kvinna anklagat honom för misshandel. Fotbollslegendaren förnekar brott.

I blåsväder. George Best överlämnade sig själv till polis idag efter att en kvinna anklagat honom för misshandel. Fotbollslegendaren förnekar brott.

Foto: AP

I dag anlände den förre Manchester United-hjälten i bil till en polisstation i Staines väster om London och överlämnade sig själv efter att en väninna till Bests före detta flickvän anklagat honom för misshandel.

Vicky Pope hävdar att en berusad Best plötsligt attackerade henne utanför ex-flickvännen Gina Devivos hus i Ewell, söder om London. Efter förhör anhölls Best, men via sin agent förnekar den i dag 59-årige fotbollslegendaren alla anklagelser.

– Han förnekar att han slog henne. Det har troligtvis bara varit några heta utbyten av ord. Men jag har inte fått hela storyn av George, säger Phil Huges till nyhetsbyrån AP.

Tidigare i veckan figurerade Best på tidningsbilder med rejäla blåtiror runt båda ögonen, resultatet av en påstådd attack från hans nuvarande flickvän Ros Hollidge.

Best – som lämnade toppfotbollen redan som 27-åring och som sedan dess levt ett hårt liv med stora alkhoholproblem – hävdade först att han slagits av två män med järnrör utanför en pub, i ett försök att skydda sin flickvän.

– Han såg ut som om han misshandlats så allvarligt att han bara var centimeter från att förlora livet, sa en källa på Kingston Hospital till Sun.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet