Sportbladet

Strålande spel av Annika Sörenstam

SPORTBLADET

Leder med två slag efter andra dagen

Havre de Grace, Maryland

Annika Sörenstam är på god väg mot sitt hög satta mål att vinna en Grand slam, golfens fyra majortävlingar under en och samma säsong.

Efter två spelade dagar av LPGA-mästerskapen, årets andra major, ligger Sörenstam på nio slag under par - och leder därmed tävlingen med två slag före Laura Davies.

Annika Sörenstam öppnade med en 68-rond och följde på fredagen upp med 67 slag - i en rond som innehöll sex birdies men även helgens första bogey.

- Jag är jättenöjd. Det är en tuff bana, men jag spelar stabilt. Greenerna är snabba och det gäller att hamna på rätt sida om flaggan, sade hon.

Av hennes sex birdies var bara en enda på ett par fem-hål, och finns det något mer att önska - om man nu kan göra det av någon som leder en tävling med två slag - så är det spelet på de långa par 5-hålen.

En bogey och resten par är inte så bra som man räknat med.

- Det är inte bra. Jag har inte riktigt listat ut hur jag ska spela på dem. Det är något min caddie och jag måste klura ut tills i morgon, sade hon.

- Men först ska jag bara slappa lite, hålla mig ifrån solen och stänga av huvudet från golf ett tag.

Även Carin Koch och Liselotte Neumann ligger bra till, i rundan som ännu inte är färdigspelad.

Även Mimmi Hjorth och Eva Dahllöf ser ut att klara kvalgränsen, medan Sophie Gustafson (+10), Helen Alfredsson (+14) och Charlotta Sörenstam (+14) får packa ihop och åka hem redan nu.

TT:s utsände

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet