Mardröm för Kristianstad – tidernas tuffaste CL-grupp

Kristianstad har en mardrömslottning

Alla dödens gruppers moder.

Det har IFK Kristianstad hamnat i den här säsongen i Champions League.

– Den tuffaste gruppen vi har varit i, säger Ola Lindgren.

I alla lottningar brukar man hitta en dödens grupp.

Men frågan är om inte grupp A i årets Champions League i handboll är tidernas tuffaste grupp, i varje fall i handboll.

För tre år sedan gjordes CL-formatet om så att de 16 bästa lagen i Europa delades in i två grupper i en förstadivision och de 16 lagen därefter placerades i en andradivision.

Fyra senaste årens vinnare

I årets gruppspel består de åtta lagen i grupp A i förstadivisionen av de fyra senaste årens turneringsvinnare – Montpellier (2018), Vardar (2017), Kielce (2016) och Barcelona (2015) – samt Veszprem (semifinallag fyra av de fem senaste åren), Rhein-Neckar Löwen (tyska mästare 2016 och 2017), Mesjkov Brest (åttondelsfinallag tre år i rad) och...IFK Kristianstad.

– Det är en otroligt tuff grupp. Den tuffaste vi varit i hittills, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren inför lördagens premiär hemma mot Mesjkov Brest.

– Tittar man på den andra gruppen finns där Celje, Zagreb och Skjern som allihop är lag vi kan konkurrera med på ett eller annat annat sätt, säger Lindgren och glömmer nog ukrainska Zaporozhye i sammanhanget.

Måstematch direkt

Kristianstad är med för fjärde året i rad, alla gånger har man legat i den första divisionen och förra säsongen gick man vidare för första gången.

– Tycker man att vi ska gå vidare i år igen måste man nog säga vilka två lag vi ska ha bakom oss av de här.

På papperet är lördagens premiärmotståndare Brest näst svagast i gruppen, där Kristianstad rankas klart sist.

– Vi måste väl vinna den här matchen hemma för att det ska finnas någon chans. Men det är inte alls säkert det räcker ändå, säger Lindgren.

– Vi bygger ett nytt lag nu och är med i Champions League för att också lära oss, mäta oss med de bästa och dra nytta av det längre fram. Med det sagt har vi inte gett upp på något sätt. Vi hoppas kunna skrälla, säger Lindgren.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.