Bor på lyxhotellet – och får en egen bil

Så ”särbehandlas” svenskan efter succén

Foto: evianresort.com
Femstjärniga hotellet ”Hôtel ROYAL” med utsikt över Genèvesjön.

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Anna Nordqvist, 31, kliver in i Evian Championship som regerande mästare.

Med det kommer en viss särbehandling.

– Jag har fått det finaste hotellet jag någonsin bott på, säger hon inför årets sista major.

Fem svenskor kommer till spel i årets femte och sista major, Evian Championship.

En av dem är Anna Nordqvist.

Och nu är hon inte bara en spelare i mängden – hon är regerande mästare.

– Jag går runt med ett leende på läpparna. Jag känner mig väldigt stolt över vad jag åstadkom här förra året, säger hon i en intervju med LPGA inför det som komma skall.

Svag säsong

Segern i Evian Championship förra året – Anna Nordqvists andra majoritel i karriären – var förstås höjdpunkten på en säsong som i övrigt kantades av en retlig körtelfeber.

I år har hon fått vara frisk – men spelet har inte stämt.

Hon har missat cutten (kvalgränsen) i tre av de fyra tidigare majortävlingarna och är – faktiskt – på väg mot sin resultatmässigt sämsta säsong på touren.

Nu hoppas hon på ett trendbrott.

– Jag har åtta tävlingar kvar att spela innan säsongen är slut. Målsättningen är att börja utmana om segrar igen – och inget vore väl bättre än att göra det redan den här veckan, säger Nordqvist.

Formen? Den börjar närma sig, tror 31-åringen själv. Dessutom finns andra faktorer som talar för succé. Inte minst det faktum att hon vann här i fjol och därför har goda minnen från just denna bana.

– Det är speciellt att få all uppmärksamhet och se stora bilder på mig själv och trofén. Jag hade bara kunnat drömma om det, säger Nordqvist till TT.

Bor på lyxhotellet

Som regerande mästare får man dessutom en viss särbehandling. Nordqvist är en av ett antal spelare (majorvinnare och andra stjärnor) som får bo på det femstjärniga lyxhotellet Hôtel Royal, med utsikt över den vackra Genèvesjön. Pernilla Lindberg, som vann majorn ANA Inspiration tidigare i år, är en annan.

– Jag har fått det finaste hotellet jag någonsin bott på, säger Nordqvist.

Därtill får alla tidigare mästare en egen bil.

– Jag har en egen bil att köra runt med här i stan. Ja, det är lite mer uppståndelse än vad det brukar vara, men samtidigt är det angenäma ”problem”. Det må vara mycket uppmärksamhet kring mig, men själv går jag in i den här tävlingen utan förväntningar. Jag känner inte att jag behöver bevisa något. Jag tänker bara njuta, säger Anna Nordqvist.

Foto: Göran Söderqvist/Svenska Golfförbundet
Anna Nordqvist med sin bil som bara de tidigare mästarna får.
Idrottskvinnorna som tjänar bäst 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM

LPGA

Golf