Söderhamn bröt Eslövs guldsvit

SPORTBLADET

Vann SM-titeln med 3-1 i matcher

Söderhamn vann SM-guld i bordtennis genom finalvinst över Eslöv med 3–1.

– Det här är helt underbart. Det blir en lång och skön hemresa tillsammans med alla supportrarna, sade Jon Persson.

Man skulle kunna tro att finalen var ett blodigt drama. Efter matchen fick Jon ett stort jack i pannan i tumultet som uppstod när alla supportrar ville gratulera sina guldhjältar.

Söderhamn UIF tog genom vinsten sitt femte SM-guld genom åren och spräckte samtidigt Eslöv fem år långa guldsvit. Till viss del oväntat, men hälsingarna hade den större glöden och viljan.

– Vi förlorade förra året till Eslöv och det ville vi inte upprepa. Vi har ett ungt lag som blivit ett år äldre och bättre. Att finalen avgjordes i en enda match var kanske också en fördel för oss, konstaterade Jon Persson.

Vid ställningen 1–1 vann Jon nyckelmatchen mot Mattias Stenberg. Det blev visserligen 3–0 i set till Jon men det var knallhårt i alla tre seten.

– Jag räddade två setbollar i andra. Hade Mattias fått det hade det blivit en helt annan match, sade Jon Persson.

Jon Persson var uttagen till VM i Moskva senare denna månad men tvingades tacka nej i sista stund. Ändå var det ingen tvekan om att komma till spel i finalen.

– Jag har varit borta från spel i tio månader och har precis kommit tillbaka. Den här matchen skulle jag bara spela. Jag har ätit värktabletter hela veckan för att kunna ställa upp här. I dag spelar det ingen roll att jag missar VM. Ska också bli skönt att kunna återhämta mig till nästa säsong, sade Jon Persson.

Segern över Mattias Stenberg innebar att han gav Sun Jian ett gyllene läge inför dennes möte med Eslövs försteman Zhao Peng.

Det blev en rysare över fem set där Sun Jians servar till slut fällde avgörandet. Zhao Peng vann bara en poäng i skiljeset i Suns servegame och det håller inte om man vill vinna.

– Hade jag förlorat till Stenberg hade det kanske varit ombytta roller. Nu kunde Sun spela avslappnat och han gjorde en fantastisk match, sade Jon Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis