”Kan vara den största matchen på svensk mark”

SPORTBLADET

Han påstås vara tråkig, färglös och inte besitta någon personlighet.

Prestigematchen mellan Otto Wallin och Adrian ”Gäddan” Granat hann inte mer än offentliggöras innan ordkriget var igång.

– Allt Adrian säger nu kommer han få äta upp – jag tror inte han kommer stå upp till sista ronden, kontrar Wallin.

Otto Wallin, 27, har 19 raka segrar som proffs och är rankad som nummer ett i sin viktklass.

När han fick möjligheten att utmana om Europa-titeln föll valet på den näst bäst rankade tungviktsboxaren, Adrian Granat, 26.

”Känns otroligt stort”

Förstås valde Wallin också att lägga galan på hemmaplan i Sundsvall, den 21 april.

– Ja det känns otroligt kul att det blir i Sundsvall. Jag gjorde min första match på hemmaplan den 22 april i fjol. Det var en lyckad gala för ett år sedan och det är väl anledningen till att det blir igen. Jag måste passa på att tacka Sundsvallsborna för stödet, jag känner ett otroligt stöd från staden, säger han till Sportbladet.

Varför väljer du att möta Adrian nu?

– Det har alltid varit mycket snack mellan oss och att vi ska mötas någon gång har varit skrivet i sten. Nu passar det bra när jag ska få utmana om EM-titeln.

Hur stor är den här matchen?

– Det kan vara den största match som går på svensk mark. Paolo Roberto och Armand Krajnc gick ju inte i Sverige (matchen gick i Lübeck, red. anm). Det här är en av de största matcherna i svensk historia.

Möttes i sändning

När Viasat i lördags offentliggjorde mötet under fanns de båda kombattanterna på plats i studion.

Och det tog inte lång tid innan det haglade verbala smockor i luften.

– Jag säger bara sanningen, att du är tråkig, har ingen personlighet och är färglös, sa bland annat ”Gäddan” i riktning mot Wallin.

Varför snackar ni så mycket inför fajter?

– Det är han som står för de grejerna. Jag försöker bara hålla mig saklig och säga sanningen. Sanningen är att han är så osäker inför den här matchen. Han har ingen annan chans än att snacka och komma in i mitt huvud. Adrian kommer bara med grundlösa påståenden. Det där passar in mer på honom än mig. Han får snacka för det är han bäst på och jag bäst på att boxas. Jag har inga problem att hålla fokus på rätt saker. Allt som Adrian säger nu kommer han få äta upp.

Gick match i januari

Du har 19 raka segrar som proffs. Vad talar för att Adrian Granat ska kunna besegra dig?

– Inte mycket skulle jag säga. Det är väl om jag skulle springa in i någonting tidigt. Det gäller att jag är med i början och jag är bättre tränad än honom så ju längre matchen går ju bättre blir det. Jag ska gå ut och visa vem som bestämmer. Jag har mycket större hjärta än honom.

Otto Wallin knockade bosniern Srdan Govedarica under en gala i Riga i slutet av januari, vilket också var hans senaste match. Och ska man tro Sundsvallssonen lär det bli ett liknande scenario mot Granat.

– Jag tror inte han kommer se sista ronden. Det är sanningen.

Sveriges åtta världsmästare i boxning 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Sundsvall