Hohenthal slutar

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

25-åringen lämnar formelbilsracingen

Foto: Jakob Ebray.com
Sebastian Hohenthal slutar tävla.

Efter en tung fjolårssäsong i Formel 2-serien har svenske Sebastian Hohenthal bestämt sig för att inte tävla alls 2010.

Förra säsongen tävlade svenske Sebastian Hohenthal i Formel 2-serien. Han slutade på en 16:e plats och var som bäst femma i ett av racen på Donington Park, totalt blev det bara sju poäng på hela säsongen. Kort sagt ett mediokert resultat för en förare med ambitionen att kliva uppåt i seriesystemet. Nu har 25-åringen bestämt sig för att inte tävla alls säsongen 2010.

– Formelbilsdörren är stängd. Jag skulle kunna få ihop 4 miljoner kronor för att köra Formel 2 2010, men jag får inte ihop 15 miljoner för att gå vidare till GP2 eller Formel 1-test 2011, säger han till Dala-Demokraten.

Svårt att gå vidare

Beslutet att inte köra i år har enligt 25-åringen inget samband med fjolårets dåliga resultat, utan beror mer på att hans chanser att komma vidare är så små. Men Hohenthal har inte helt stängt dörren för en comeback, STCC kan vara en möjlighet.

– Kanske STCC, kanske GT-bilar. Men det viktigaste är att om jag börjar igen ska det vara en riktig satsning där jag kan vinna, säger han till Dala-Demokraten.

Hur känns det nu när du har valt att sluta?

– Jag har inte funderat så mycket på det, jag har gjort mitt val. Jag hade några erbjudanden att köra i USA och att köra Porsche i England, men jag ville inte slänga mig i en bil bara för att åka. Det ska vara rätt folk omkring mig om jag ska komma tillbaka, säger Sebastian Hohenthal till Sportbladet.

En förare som gjort samma resa som Hohenthal är Robin Rudholm som gav upp formelbilskarriären och nu kör STCC. Så här kommenterar han Hohenthals time out:

– Det var tråkigt att höra, men jag ångrar inte mitt steg till STCC och jag är säker på att Hohenthal kommer att vara en av toppförarna om han kommer hit, säger Rudholm till STCC.

Rudholms förarkollega i STCC, Robert Dahlgren, som förut kort i Formel 3-serien förstår Hohenthals val:

– Det är ett otroligt slit att satsa mot Formel 1 och man lever på existensminimum. STCC ger en bättre bas, är kul och tufft och gör dessutom att man kan betala räkningarna. Det skulle vara skitkul om Sebastian kom till STCC, säger Dahlgren i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport