Fansens älskling – och förarnas värsta fiende

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla vill slå Schumacher: ”Där jag hämtar min inspiration”

Jagat byte Michael Schumacher är mannen alla vill slå när Formel 1 har premiär i helgen. En utmaning den 41-årige tysken ser som en utmaning. FOTO: AP
Jagat byte Michael Schumacher är mannen alla vill slå när Formel 1 har premiär i helgen. En utmaning den 41-årige tysken ser som en utmaning. FOTO: AP

Han är fansens älskling – och förarnas värsta fiende.

Alla vill slå Michael Schumacher.

På lördag ska Michael Schumacher kvala för en bra startplats i F1-premiären. Han gör det 41 år gammal och han kör mot ett helt startfält.

Alla 23 motståndarna vill inget hellre än slå honom.

– Alla drömmer om att en dag kunna få säga; Jag slog Schumacher”, säger Adrian Sutil, Force India till Sport Bild och Lewis Hamilton, mästare 2008, berättar för Bild att han ville köra om tysken till varje pris redan under testerna i Barcelona.

– Så kör plötsligt Michael Schumacher före mig och det finns bara en enda sak i huvudet, kör om! Det var hur kul som helst.

Aldrig mött Hamilton

Michael Schumacher är nu tillbaka efter tre års pension och han har aldrig tidigare mött toppförare som Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.

Sedan han slutade har dessutom toppen blivit betydligt bredare och efter fjolårets rekordjämna säsong är det många som nu förväntar sig att det blir minst lika jämnt.

– Han kommer nog att få uppleva ett antal överraskningar, spår Jenson Button.

Sebastian Vettel klargör att han inte kommer att flytta på sig:

– Om det skulle smälla mellan oss och jag anser att Michael har gjort fel så kommer jag att vara lika förbannad på honom som på alla andra.

”Kommer inte blinka höger”

– Jag kommer inte att blinka in åt höger och vinka förbi honom när jag ser honom i backspegeln. Michael kör inte för att det är skoj, för honom räknas bara segrar. Men det gör det för mig också.

Och det är precis just det som sporrar den sjufaldige världsmästaren:

– Jag vet att det är många som verkligen vill slå mig och det är där som jag hämtar min motivation.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN