Inte nöjda trots dubbelsegern

SPORTBLADET

Ferrari arbetar redan på en B-version av bilen

Foto: Jobbar med utveckling Trots dubbelsegern i premiären arbetar Ferrari redan på en ny version av årets tävlingsbil. FOTO: AFP

Dubbelseger i premiären, men Ferrari nöjer sig inte med det.

Stallet arbetar redan på en B-version av årets bil.

När Sebastian Vettel fick motorproblem i Bahrain kunde Ferraris båda förare Fernando Alonso och Felipe Massa ta över showen.

De vann en dubbelseger, men italienarna är inte nöjda med det.

Enligt uppgifter i italienska Autoprint arbetar teamet sedan i januari på en B-version av årets F10. Mannen bakom projektet är Giuseppe Azzollini, en CFD-expert, som tidigare var anställd hos Toyota men som lämnade det teamet i samband med att japanerna hoppade av F1 i slutet av 2009. Nu ska han arbeta på en nu diffusor åt Ferrari, och den kan inte kombineras med det nuvarande chassit och därför krävs det en omgörning av bilen.

Arbetar med motorerna

Enligt uppgifterna i italiensk media handlar det om ett nytt diffusorskoncept som skulle ha suttit på årets Toyota, men eftersom de lämnade F1 tog Azzollin med sig konceptet till Ferrari.

Dessutom arbetar Ferrari med sina motorer, inför premiären tvingades teamet att byta motorerna hos båda sina förare och Felipe Massa klagade efter loppet på att hans motor varit för varm.

– Bilens aerodynamik bestämmer motorns temperatur och därför måste vi arbeta mycket med det, säger teamchef Stefano Domenicali till motorsport.com.

– Vi måste se till att vi inte drabbas av den typen av problem de kommande tävlingarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1